Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosu  açıldı

Özbekistan’ın Bağımsızlığının 33. yıl dönümünde gerçekleşen bu acılışa yoğun ilgi vardı..

Açılışa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve çok sayıda protokol katıldı.

Açılışa ev sahipliği yapan Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosu Sadık Soylu, açılış konuşması yaparak katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Görkemli acılışa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu ve Vehbi Koç, Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, KTÜ Rektörü Prof .Dr. Hamdullah Çuvalcı,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay , Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Endonezya Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakıroğlu, T.TS.O. Başkanı Erkut Çelebi, B. Başkanı Eyüp Ergan, Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile çok sayıda siyasetçi ve STK Başkanı katıldı.

Bir zamanlar. Süveyş kanalı acılmadan önce A.B.D. ve İngiltere başta olmak üzere Trabzonda bir çok konsolosluk binası vardı.

Bugün yapılan bu acılış, Konsolosluk konusunda Trabzon Tekrar eski günlerinemi Dönüyor diye bize ayrı bir heyecan ve Mutluluk verdı.

Bir eleştiride yapmadan olmaz. bu Ortahisarın o tarihi, Türk mahallesinin, merkezin, o tarihi dokusunu aslına uygun olarak restore edilmesi için ne bekleniyor anlamak mümkün değil.

Tarihi bina restore edilerek Mühteşem bir işekilde yapılan Konsolosluk binasına kırık dökük tarihi binaların arasından geçerek ulaştık. 

Haber / Mümin AYDIN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber