TBMM İDARE AMİRİ, ARTVİN MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN AZERBAYCAN’DA

TBMM’nin görevlendirmesiyle gittikleri Azerbaycan’da 30 Ağustos Zafer Bayramımızı Türk Şehitliğimizde kutlayan Bayraktutan; Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de beraberindeki heyet ile birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret etti. 

Bakü Büyükelçiliğimiz tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna da katılan heyet Azerbaycan’da yoğun bir çalışma programı gerçekleştirdi. Uğur Bayraktutan ile birlikte görevlendirilen TBMM Heyeti, pazar günü gerçekleştirilen 7. Dönem Milli Meclisi seçimlerini gözlemci olarak takip etmek için bulundukları Azerbaycan'da sandık bölgelerini ziyaret etti.

Karabağ’ın işgalden kurtarılmasının ardından, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü içerisinde yaptığı ilk milletvekili seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına gözlemci olarak katılım sağlamış olmanın tarihi önemini vurgulayan Bayraktutan; “Azerbaycan’da düzenlenecek seçimler için TBMM tarafından görevlendirilen heyetimizle birlikte Azerbaycan’da milletvekilliği seçim sürecinin şeffaf, adil ve güvenli bir şekilde ilerlemesi adına görevimizi yerine getirdik. Çeşitli bölgelerde kurulan sandıkları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık, oy verme işlemlerini gözlemledik. Milli Meclis Seçimlerinin dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın aydınlık geleceği için hayırlı olmasını diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber