GELECEK ÇOCUKLARIMIZLA GÖRÜNTÜMÜZ OLACAKTIR…

Bu gün 09 Eylül 2024, bir eğitim- öğretim dönemine başlıyoruz. Eğitim ve öğretim yılına başlarken TÜRKAV olarak milletin hizmetinde olmanın sorumluluğuyla öğretmelerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Ve kutluyoruz.

Eğitim ve öğretim yılına başlarken millet olarak Narin kızımıza ağladık. Bu caniliğin bir an önce sonuçlandırılarak kamuoyu vicdanının rahatlatılmasının önemli olacağını TÜRKAV olarak ifade ediyoruz.

Okul –Aile – Öğretmen temel değerler olarak yer alırken insan çocukken annesinden, ailesinden ve soyca bağlı olduğu topluluktan öğrendikleriyle toplumun güçlü bağları oluşur. Bu üçlünün dayanışmasında Öğretmen’ de bilgisiyle ve tamamlayıcılığıyla gösterdiği ideallerle geleceğe hazırlayan olur... Okullar bilgi seviyesi ve sosyal alt yapının temeline dayalı olarak vardır. Ancak, bunun ne kadar farkındayız? Çocuklarımıza, vatandaşlık, kişilik ve meslek eğitimi ile başarılı bir insan olmayı, temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmayı, milli, ahlakı anlayışa göre yetiştirmeyi, ATATÜRK ilkelerine ve demokrasinin gereklerine uygun nesil olarak, haklarını bilen ve kullanma bilincini kazandırmayı TÜRKAV olarak önemli gördüğümüzü ifade etmekteyiz.

İnsanın insanı ilişkilerini sürdürebilmesi için en fazla ihtiyacın güven veren toplum olduğudur. Çocuklar yarının büyükleri ve sorumlularıdır.

Biz bunun ne kadar bilincindeyiz?

Hâlbuki bireysel hayata bakılarak toplumda yer almak güçlü nesillerin yetişmesinde eksiktir. Ve Çocukların bilgi düzeyi ve kendilerine güveni onların gelişmişlikleriyle aynadaki görüntüsü olacağıdır. Ve herkese ait olduğudur.

Anlama, dinleme ve okuma çocuğa verilendir. Anlatma konuşma ve yazma çocuğun geleceğidir. İnsanı insan yapan değerlerin başında bulunan bu değerler çocuğun ruh–beden karışımında en önemlisi geleceğin ona sağlayacağı öz güvenidir. Çocukların aile ve toplum güvenindeki sorumluluklarını temin eden her bireyin Millet olma şuurunun oluşmasıyla mümkün olacağıdır.

Saygıdeğer veliler, çocuklarımızın, yarışmak ve başarmak gibi anlayışlarını onlara veren Okul ve Öğretmenlerdir. O halde Okul- Aile- Öğretmen olarak geleceğin güvencelerini yetiştirmek

için gerçekçi bir nesil olarak yetişmelerinde sizin de yerinizin olduğu asla unutulmamalıdır. Çocuklar meslek sahibi olabilirken, örnek bir insan olmaları da gerekmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber