Mezuniyet Töreninde, Filistin’deki Soykırıma Dikkat Çekildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi ve Trabzon Meslek Yüksekokulu (MYO) Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür Merkezi’nde, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Prof. Dr. Cemil Rakıcı, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Hakan Yılmaz, Trabzon MYO Müdürü Prof. Dr. İlhan Deniz, akademisyenler, mezunların aileleri ve çok sayıda davetli iştirak etti. Törende mezunlara seslenen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Mutlaka her başarı, öncelikle kişisel çabanın, sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünüdür. Okuyarak, araştırarak, sorarak, sorgulayarak, kimi zaman gece yarılarına kadar ders çalışarak katettiğiniz uzun bir yolun ardından işte bugün, ilk etap diyebileceğimiz hedefinize ulaştınız. Başarı için sadece bunlar yeterli mi? Asla… Ailenizin sizlere verdiği destek, hocalarınızın sizlere yaptığı akademik katkı ve tabi ki kendi gayretleriniz olmadan olmaz değil mi? O nedenle başarının aynı zamanda kolektif bir çabayı, ortak bir fedakârlığı gerektirdiğini görebiliyoruz. Kıymetli evlatlarım, sözlerime son vermeden önce hayatınızın bu yeni döneminde sizlere başarılar diliyorum. Sizleri çok seviyoruz ve sizleri çok özleyeceğimizi bilmenizi isterim. Öğrenmeye devam edin, gelişin ve üretin.” dedi.

“İşgalci ve Katliamcı Yönetim” Vurgusu

Fen Fakültesi’nin ardından düzenlenen Trabzon MYO Mezuniyet Töreni’nde, öğrenciler tarafından Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail karşıtı pankartlar açıldı. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Filistin hassasiyetlerinden dolayı mezunlara teşekkür ederek “İsrail, Filistin’de bebek, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden yüzlerce insanın ölümüne sebebiyet vermiş, vermeye de devam etmektedir. Savaşın bile hukuku var değil mi? Orantısız güç kullanılan bu kanlı saldırılar, uluslararası hukukun açıkça ihlal edildiğinin çok net göstergesidir. Bir hastane, bir ibadethane bir üniversite bombalanabilir mi? Eli silahsız masumların ve çocukların üzerine bomba yağdırılabilir mi? İnsanlar, çadırlarda canlı canlı yakılabilir mi? Mezuniyet töreninde gösterdiğiniz hassasiyet vesilesiyle bir kez daha Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü olarak işgalci ve katliamcı İsrail yönetiminin, Filistin halkına yönelik başlatmış olduğu soykırımı şiddetle kınıyoruz. Uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı katliamı nefretle telin ediyoruz.” ifadelerini kullandı ve KTÜ’den mezun olan öğrencilere, bundan sonraki yaşantılarında başarılar diledi.

Tören, dereceye giren öğrencilere belge takdimi, mezuniyet andının okunması, kep atma ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber