Kursiyerler iş sahibi oluyor

TTB Başkanı Eyyüp Ergan eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını alan 57 kursiyerden 24 kişinin işe yerleştiğini ifade ederek, "Kursiyerlerimizin istihdam edilme süreci devam ediyor ve bunun için gerekli tüm desteği veriyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi bünyesinde, TTB yürütücülüğünde ve KTÜ ortaklığında devam eden "Neets Are Accessing to Market- Neetler Pazara Erişiyor" projesi kapsamında eğitimde ve istihdamda olmayan gençler, toplamda 1608 saat olmak üzere Genel Uluslar Arası Ticaret, Teknik İngilizce, Kirleticiler, GDO, Hijyen, Etiketleme, Organik Üretim, Ambalajlama Kuralları, Pazarlama Standartları, Pazarlama Araştırmaları, Formal ve İnformal İletişim Becerileri, Özgüven ve Motivasyon konularında mesleki, genel ve sosyal beceri eğitimleri aldı.

Eğitimlerini tamamlayan 57 gencin tamamı KTÜ onaylı sertifikalarını alarak yetkinliklerini belgeledi. 54 kişi İŞKUR iş birliğinde yürütülen ve kursiyerlerin iş arama becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı Bireysel Eylem Planı sürecine başladı ve bu süreçte 4’ü BEP dışı olmak üzere 24 kişi iş sahibi oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber