TARIMSAL İŞLETME İÇİN AB FONLARINDAN HİBE KREDİ

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE- TKDK Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından kırsal alanda gerçek ve tüzel kişiler için AB destekli hibe krediler verileceği düzenlenen programda açıklandı.

İkizdere İlçe Kültür Merkezinde Kaymakam Ali Özdaş, Belediye Başkanı Abdi Ekşi ve daire amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile Muhtarların katıldığı bilgilendirilme toplantısında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu tarafından konu hakkında bilgiler verildi. Yapılan bilgilendirme toplantısında AB tarafından gerçek ve tüzel kişilere % 75 oranında hibe kredisi verileceği açıklandı.

İş durumuna göre Süt Üreten Tarımsal İşletmelere yatırım için 10-150 büyükbaş inek için,75-800 koyun ve keçi için 5 bin ile 500 bin Euro uygun harcama için %60-% 75 kadar destek verilecek. Kırmızı et üreten tarımsal işletmelere 30-250 büyükbaş sığır ve 75-500 koyun keçi için 5 bin ile 500 bin Euro uygun harcama miktarına %60-%75 oranında hibe destek, Yumurta Üreten işletmeler için 20 bin ile 100 bin yumurta tavuğu için 5 bin-500 bin Euro hibe destek verileceği belirtildi. Ayrıca Süt ve Süt Ürünleri İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünleri işlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze ürünleri işletilmesi ve Pazarlanması, Arıcılık ve Arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, Yenilebilir Enerji sistemleri konusunda AB tarafından hibe krediler verileceği belirtildi. Daha geniş bilgiler için Rize’de bulunan temsilcilikle görüşülebileceği anlatıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınma projeleri hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerin ardından köy muhtarları ile istişarelerde bulunuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber