İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Yıllardır Türkiye’de farklı bir din adamı gibi hayat süren ve bir kitleyi peşinden sürükleyen 15 Temmuz’un baş faili FETÖ’nün bu sabah uzun süredir yaşadığı malikanesinde öldüğü haberi ajanslardan duyuruldu.

Ağlayarak din simsarlığı yapan sümüklü FETÖ örgütünün 15 Temmuz’da memleketimize yaşattığı Hain girişimi unutmadık.

Birçok okulda, özellikle ÖSSY sınavlarında Askeri okul girişlerinde soruların çalınarak, Kaymakam, Savcı alımlarında yandaş adam alımı yapan FETÖ örgütünün son hain darbe girişimi çok şükür önlenmiş.

Darbe girişimi önlenmiş ama siyasi ayağının ortaya çıkarılması bugüne kadar niye engellendi. Unutmadık Mecliste siyasi ayağının ortaya çıkarılması için verilen önerge AKP ve MHP Milletvekilleri tarafından kabul edilmemiş, tarihte bunlarda yer aldı maalesef.

----------

Çözüm neyi çözecek

Son günlerde malum çevreler yeniden çözüm süreci diye korkunç bir gelişmeden bahsediyor.

Yıllar önce yapılan ele yüze bulaştırılmış çözüm sürecini unutmadık.

Silahla konu çözülmez.

Önceden yapılan çözüm sürecini milletçe yaşadık.

Çözüm diye barış beklerken ipini koparanların sınırdan girmesi, tarlalarda çadır mahkemeler kurulması, silahlı bölücü eşkıyanın sokakta gezmesine göz yumulması hayra alamet değildi ve sonu çok kötü oldu.

Cizre’de, Diyarbakır Sur ’da aylarca çatışmalar yaşanması bu çözüm süreci sonunda olmadı mı.

Sokakların mayınlarla döşenmesi, çukurlar kazılması, asker polisin giremediği günlerce çatışmaların olduğu sokaklar çözüm süreci sonucu olmadı mı?

Yeniden ikinci, bir çözüm denilerek barikatlarla girilmez mahaleler mi isteniyor.

Çözüme destek için Türkiye’de seferber olan akil adam sürülerini unutmadım. Rize’de bile çok akil adamlar bulunmuş gizlilik içinde toplantı yapmışlardı ki gazeteci olarak yakınlarına bile yaklaştırmamışlardı.

--------

Yolları babanız mı yaptı ey vekil,

AKP Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç bir yerde konuşma yaparken iktidar partisi mensubu olarak kendilerini eleştirenlere varyansın etti.

Eleştiriye tahammül göstermeyenleri Gazeteci olarak yakından biliriz.

Bu kez kameralar önünde veryansın eden AKP Karabük Milletvekili kendisi gökten inmiş gibi hesap soran kendisini seçen seçmenine hakarete varan söylemelerde bulundu.

Bölgesinde yatırım yapılmadığını söylemek en doğal hak iken Milletvekili olan zat sanki babası yaptırmış gibi yaptığı konuşmasında " Yazıyor sosyal medyada, 'ne yaptınız' diyor. Memlekete gelip giderken OSB'ye gir bakalım. O yolları baban mı açtı? Deden mi açtı?" diyerek tepki gösterdi. Ben bu söyleme hadsizlik diyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber