İSMET KÖSOĞLU /Gazeteci Gözü ile

Geçen hafta (2 Ekim’de) Tarım Bakanlığı gıda ürünlerinde sağlığa zararlı katkılar karıştıran MARKA İSİMLERİ kamuoyuyla paylaşmıştı.

Sağlık için uygun olmayan ürünler arasında bölgemizin ana gelir kaynağı olan ÇAY ismini kullanan galiba merdiven altı paket yapan firma isimleri vardı.

Adı çok büyük firmalar arasında dolaşan köfteciler domuz eti kullanıyor diye tespit edilerek isimleri açıklanmıştı.

Günümüz Türkiye’si, çok acayip vakalarla karşılaşıyoruz. İnsan sağlığını etkileyecek katkı maddelerini ürünlerine karıştıran firmalar yerel mahkemelere başvurarak isimlerinin açıklanmaması konusunda yasak kararı aldırmış.

Böyle bir başvuru çayında katkı bulunan firma Rize-Pazar Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Ekim 2024 tarihli ve 2024/1459 sayılı kararıyla erişime engelleme kararı aldırdı. Çaya boya katan firma olarak Tarım Bakanlığı tarafından ifşa ediliyorsunuz ama Yüce Mahkeme ‘’kişilik hakkı ihlali’ ’gerekçesiyle engel yasağı veriyor.

Benzer bir karar çok önemli bir Köfteci markası içinde yapılmış.

Köftesinde DOMUZ ETİ bulunduran firma nasıl bir kişilik ihlali karşısında kalıyor anlamak zor. Vatandaşın yediği yemekte, içtiği çayda ne olduğunu bilmesinden daha doğal bir şey olabilir mi.

Aylarca karar veremeyen Mahkemelerin iki üç günde böylesi acil karar verebilmesi de düşündürücü.

Kişilik hakkı şahsi olur düşüncesindeyim. Hakaret vs. gibi. Oysa burada insan sağlığını ihlal eden, toplumun genelini ilgilendiren bir durum var. Vatandaş o markaları bilmeli ki bir daha oraya uğramamalı. O markalı malı almamalı.

-------

Hilesiz yiyecek yok gibi,

Hemen her gün katkılı, hileli yiyecekler okuyoruz duyuyoruz.

Gıda denetimleri ya sağlıklı yapılmıyor ya da gerektiği gibi titizlikle yapılmıyor.

Temel gıda maddelerinden zeytinyağında hile yapılmış, Arı görmeden merdiven altında Bal yapılıyor, Pekmezde hile var, içeceğimiz Çay’da daha iyi dem versin diye boya katkısı kullanılıyor, daha çok orta sınıf üzerinin gittiği marka olmuş Köfteci Domuz eti yedirmiş, Tereyağında patatesten margarine kadar

karıştırılmayan yok gibi, Kaşar Peyniri, Beyaz Peynir süt görmeden yapıldığı söyleniyor.

Sahtekarlık yapanlara en ağır cezaların verilmesi başka bahara mı kalacak. Bakanlıklar ne iş yapar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber