banner240
banner238

İYİ PARTİ TRABZON İL BAŞKANI MUHAMMET ERKAN ''O OTEL ŞEHRİN İHTİYACIDIR!''

Farabi Hastanesi’nin bahçesinde bulunan ve 20 yıldır hizmet veren Farabi Otel ve Restoran, rektörlüğün baskıları sonucunda kapatıldı. Bu otel, hasta ve hasta yakınları için büyük bir ihtiyacı kısmen karşılayan bir mekândı. Çevre illerden ve uzak ilçelerimizden Trabzon’a gelen hastalar ve hasta yakınları için kalacak yer problemi ciddi bir sorundur. Özellikle yaz aylarında, şehirde otellerin dolu olduğu dönemlerde hasta ve hasta yakınları şehirde kalacak yer bulamamaktadır. Farabi Otel, yıllardır bu soruna kısmen de olsa çözüm sağlamaktaydı. Günlük 600 TL fiyatla, özellikle kanser hastaları ve yakınları burada kalıyorlardı.

Söz konusu otel ve restoran şehrimiz için bir ihtiyaçtır. Birçok büyük hastane, K.T.Ü. Farabi Hastanesi’ndeki kampüs içerisindeki bu otel ve restoran konseptini örnek alarak hastane yakınına bu tür işletmeler açılmasına izin vermiştir. Hacettepe Hastanesi bunlardan biridir. Fakat ne ilginçtir ki örnek alınan bir tesis, Trabzon’da bir emirle kapatılıyor; 25 çalışan işsiz kalıyor ve hasta ile hasta yakınları çaresiz bırakılıyor. Bunu anlamış değiliz. Bu nasıl bir anlayış? Bu nasıl bir akıl?

Şehrin arka sokaklarında konuşulanları bir kenara bırakıp, İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak halkımız adına K.T.Ü. Rektörü Sayın Hamdullah Çuvalcı hocamıza soruyoruz: Bu tesisi neden kapattınız? Okul yapacağınızı söylemişsiniz; o binanın okul yapılamayacağını bilmiyor musunuz? Okul yapmak için başka alan yok mu? Yoksa bu kamu yararına hizmet veren tesisi rant uğruna mı kapattınız? Kamuoyu ve binlerce hasta ile hasta yakını adına sizleri açıklama yapmaya davet ediyoruz.

REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ MUTLAKA YAPILMALIDIR

Trabzon, sağlık alanında bölgenin merkezi konumunda bulunmaktadır. Çevre illerden ve uzak ilçelerimizden ilimize gelen hasta ve hasta yakınları ciddi anlamda konaklama sorunu yaşamaktadır. Bu sorunun çözümü için bir refakatçi misafirhanesi yapılmalıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya ilgi göstermesini arzu ediyoruz. Bu konu, Trabzon için çok ciddi bir sorundur.

ÇEVRE YOLU SADECE TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN SIRADAN BİR YOL OLARAK DÜŞÜNÜLMEMELİDİR. YANLIŞ YAPILIYOR

Şehir çağdaş bir anlayışla yönetilmelidir. Günübirlik değil, köklü, kalıcı, kurumsal, modern ve yenilikçi bir anlayış tesis edilmelidir. Bugünleri değil, yarınları; gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek çalışılmalıdır. Gelişen ve değişen dünya şartlarını dikkate alan, bilimsel verilere itibar eden, araştırmacı ama aynı zamanda pratik, hızlı, dinamik, kararlı ve devrimci bir anlayış benimsenmelidir.

Kentin sadece bugününü ve yarınını değil, gelecek 10, 50 ve 100 yıllık planı ve vizyonu oluşturulmalıdır. Değişen yönetimlerle değişmeyecek, toplumun tamamının benimsediği ve hayalini kurduğu bir Trabzon vizyonu oluşturulmalıdır. Şehri geleceğe taşıyacak ve şehre değer katacak planlamalar yapılmalıdır. İklim değişiklikleri, yaşanabilir şehir avantajı ve olası İstanbul depremi, Trabzon’u cazibe şehir konumuna getirebilir. 10 yıl sonra Trabzon’un nüfusu 1,5 milyon olma ihtimali vardır. Trabzon’u buna göre planlamak gerekir. Çevre yolunu, 1,5 milyon insanın yaşayabileceği modern kent Trabzon’un ihtiyaçlarını çözecek şekilde tasarlamak gerekir.

Konu sadece yol yapmak olmamalı. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapılmalı ve bu planlara sadık kalınarak yürünmelidir. Çevre yolu, sadece trafik sorununu çözmek için sıradan bir yol olarak düşünülmemelidir. Maalesef bu konuda da yanlış yapılıyor. Plansız, programsız, hedefsiz işler yapılmaya çalışılıyor.

Mahalle yolu yapar gibi çevre yolu yapılmaz. En az 2 milyonluk bir kent düşünülerek, mimarisi oluşturularak, bağlantı yolları ve yeni yerleşim yerleri dikkate alınarak çevre yolunun planlaması yapılmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber