SARP'TA YÜZLER GÜLÜYOR

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki DKİB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sn. Ersin Başaran’ı makamında ziyaret etti.

Başarılı çalışmaları ile bölge ihracatçılarının takdirini toplayan ve TIR kuyruklarının sonunun gelmesini sağlayan Bölge Müdürü Başaran’a ihracatçılar adına teşekkürlerini sunan DKİB heyeti, zaman kaybı olmaksızın ihraç mallarını uluslararası pazarlara sunabilme avantajının ülkemiz ihracatçılarını bir adım öne geçirdiğinin altını çizdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürdoğan; “Sarp Sınır Kapısı zaten ülkemizin en yoğun gümrük kapılarındandı. Ancak Rusya ve Ukrayna'nın içinde bulunduğu durum nedeniyle bu ülkeler üzerinden yapılan transit geçişlerin de tamamen Sarp kapısına yönelmesi ile işlem hacminde yaşanan artış, TIR kuyruklarının uzamasına, bu durum da ihracatçılarımızın haklı serzenişlerine yol açmıştı. Takip eden süreçte çok değerli bir bürokrat olan Sn. Ersin Başaran’ın Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü olarak atanmasıyla, konuya etkin bir çözüm üretileceğinin ilk sinyalleri verilmiş oldu. Sn. Başaran’ın gümrükteki bekleme sürelerinin uzunluğu nedeniyle oluşan ve zaman zaman trafiği durma noktasına getiren bu soruna anında müdahalesi ile alınan tedbir ve yapılan iyileştirmeler kısa zamanda sonuç verdi. Yıllardır özellikle bölge ihracatçılarımızın kanayan yarası olan bu sorunu çözüme ulaştıran ve ve ihracatçımıza günlerce beklemeden ürünlerini sevk etme fırsatını sağlayan Sn. Bölge Müdürümüze ihracatçılarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Gürdoğan ayrıca; yaşanan yoğunluğa rağmen Bölge Müdürü Ersin Başaran uhdesinde gece gündüz demeden fedakârca görev yapan Sarp Sınır Kapısı Gümrük ve Emniyet teşkilatı personeline de ihracatçılar adına şükranlarımızı sunuyoruz ifadelerini kullandı.

DKİB Heyeti tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Sarp Sınır Kapısından geçiş yapan araç istatistiklerine dikkat çeken Başaran ise; “2023 ve 2024 yılları Ocak-Ağustos dönemleri karşılaştırıldığında; giriş yapan TIR sayısının yüzde 4 artışla 113.198 adetten 117.524 adete ulaştığını, çıkış yapan TIR sayısında ise yüzde 2,2 oranında artış yaşanarak rakamın 146.772’den 150.057’ye yükseldiğini görüyoruz. İşlem hacminde yaşanan bu artışa rağmen devreye aldığımız güncel uygulamaların sonuç vererek TIR bekleme sürelerinin azaltılması, çabalarımızın boşa gitmediğini gösteriyor ve bizleri de çok memnun ediyor” diye konuştu. Göreve başladığı günden bu yana Gümrük Bölge Müdürlüğü olarak sarf ettikleri emek sonucunda ortaya çıkan başarının kendilerini motive ettiğini ve ihracatçılar tarafından takdirle karşılanmanın Bölge Müdürlüğü personelini daha da özverili çalışmaya sevk ettiğini ifade eden Başaran; İhracatçı, İhracatçılar Birliği ve Gümrük Bölge Müdürlüğünün iş birliği içinde çalışarak bölge ihracat rakamlarını daha da yüksek seviyelere taşıyacağından hiç şüphesi olmadığını da sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber