TÜRKAV BAŞKANI KENAN KURU SOKAK HAYVANLARINA KARŞI İNSANİ SORUMLULUK YER ALMALIDIR.

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Tarım, Orman ve Köy işleri komisyonunda kabul edildi. Yasa teklifi TBMM Genel kurulunda görüşülecek.

İçinde doğduğumuz ve içimizde taşıdığımız, kendisinden bir parçası olduğumuz bu evrende bütün canlıların kendi gerçeklerini kabul etmeye mecburuz.

Sokak hayvanları üzerinden ortaya atılan abartılı söylemler yerine, çevre ve onu terbiye etmeye dair uygulamaların yerleşmesi daha gerçekçi yaklaşımdır. Sokak hayvanları çocuklar için değerlendirmekte midir?

Masal ile gerçek arasında hayvanların kendi dünyalarında tabiatında tabiliği içinde hayatlarını devam ettirmeleri onların hakkıdır. İnsanların haklarının yanında sokak hayvanlarının da haklarını yine insanlar gözetmelidir.

Bir fotoğraf makinesi düşünelim objektif değildir. Neden objektif değildir? Çünkü insan gözünü temsil ettiği ve tamamladığı için objektif değildir. Yani biz fotoğraf makinesini bizim gördüğümüz gibi zorlamaktayız.

Yasa yapıcıdan uygulayıcıya kadar değerlendirmelidir. Sokak hayvanları Belediyeler için barınmadan ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması gerçeğini ortaya koymalıdır. Ve TBMM’ den yasalaşması bu gerçekleri ortaya koyarsa İnsan haklarına yüklenecek sokak hayvan hakları gerçekçiliğiyle yer alır…

Kamuoyuna duyurulur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber