İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Rizeli Milletvekilinden atanmış Bakana,

Rize’deki karayollarının çalışmaları konusunda Trabzonlu atanmış Ulaştırma Bakanına Rizeli bir Milletvekili tarafından cevaplaması için soru sorulması ilk kez gördüğüm bir gelişme.

Atanmış Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünün bölgemizdeki çalışmalarını yakından takip ederim. Rize ve Trabzon’daki 10.Bölge Müdürlüğü çalışmalarını gelişmişlik bakımından kıyas dahi yapamam zira arada uçurum var.

Bu uçurumu gören Rizeli İstanbul Milletvekili Hasan Karal bey Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na Rize’de yapım çalışmaları sekteye uğrayan yolların durumunu hatırlattı, bekleyip göreceğiz. Rize yollarına uzaktan bakan atanmış bakan ne cevap verecek veya vermeyecek.

Vekilim Hasan Karal Rizelisin Rize Milletvekili değilsin duyarlılığınıza teşekkür ediyorum.

----------

Bir akademisyenin not defterinden,

Doçentlikte yabancı dil puanı 55'e düşürüldü.

Sözlü sınav kaldırıldı. Başvuru dosyasında çalışmaların kim tarafından yapıldığı belli değil. Aday jüri üyeleriyle yüz yüze gelmeden doçent oluyor. Bizim zamanımızda 10 kişi başvurur bir iki kişi doçent olurdu. Sıkı bir inceleme ve sözlü sınav vardı.

Şimdi 10 kişi başvuruyor 12 kişi doçent oluyor.

Ortada ne kitap ne makale var. Osman Bölükbaşı'nın dediği gibi "Başak çok tane yok". İşte akademi böyle çöker.

-----------

Rehber diye alınan İngilizce bilmiyor

Ankara’da bir ilçe Belediyesi Müze yapmış.

Müzeye elbette ki rehber lazım.30 rehber alınmış. Rehber diye işe alınan daha sonra yabancı dil öğrensin diye İngilizce kursuna gönderilmiş.

-----------

TC. Üniversitesinde Suriye Bayrağı yakışmadı,

Millet olarak iktisadi ve sosyal çok zor bir süreçten geçiyoruz.

TC. Devletinde tek Bayrak dalgalanır o da Ay yıldızlı Bayrağımızdır.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve adını Cumhuriyetten alan Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde mezuniyet töreni yapılmış. Törende okuldan mezun olan bir öğrenci Suriye Bayrağı ile sahneye çıkarak meydan okuması kabul edilebilir değildir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber