Trabzonspor, ligde ertelenen Kayserispor mücadelesini, yeni hocası Şenol Güneş ve tribündeki heyecanlı taraftarının önünde, Papara Park’ta oynadı.

Maç başlamadan evvel, efsane başkanımız Mustafa Şamil Ekinci anısına sunumlar yapıldı. Trabzonspor’da en çok kupa kazanan başkan olarak tarihe geçen rahmetli Şamil Ekinci’nin kazandığı kupalar taraftara tanıtıldı.

Sevgili efsane başkanımızın anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşunda, bütün tribünler alkış tutarak çok güzel görüntüler oluşturdular ve çok duygusal anlar yaşandı.

Maç Kayserispor’un prese dayalı, önde basan oyunuyla, Trabzonspor’un hiç beklemediği şekilde başlayınca, dolayısıyla Trabzonspor şoka uğradı.

Maçın beşinci dakikasında Kayserispor bir penaltı atışı kazandı. Beşinci dakikada olan bu pozisyon var incelemesiyle ve kullanmasıyla birlikte 10. dakikada nihayete ulaştı, yani bir pozisyonda 5 dakika heba oldu.

Bu penaltı atışında gole izin vermeyen Uğurcan, harika bir kurtarışla tribünleri de takımı da coşturdu fakat, 2 dakika sonra Hasan Ali Kaldırım’ın golüne engel olamadık ve Trabzonspor 1-0 mağlup duruma düştü.

Geri düştüğümüz dakikadan sonra Trabzonspor, şuursuzca oynamaya, saldırmaya ve biraz baskılı görünsede çokta etkili olmayan dağınık bir hal almaya başladı. 

Böyle oluncada Kayserispor kontra ataklarla pozisyon aramaya ve azda olsa bu pozisyonları bulmaya başladı. Çok şükürki onlarda Trabzonspor gibi final vuruşlarında etkisiz olunca, devre Kayserispor’un 1-0’lık üstünlüğüyle geçildi. 

Trabzonspor’da Şenol hocanın işi oldukça zor diye düşünüyorum. Oyuncuların ilk evvela öz güven sorunu var, sonra final paslarında ve final şutlarında etkisiz işler olunca, başarısızlıkta peşi sıra geliyor zaten. 

Maçın ikinci devresi pek tabii ki daha çok isteyen arzulayan ve golü düşünen Trabzonspor ancak öyle istemekle olmuyor bazı şeyler. Başta Draguş’un isteksiz ve taraftarı çileden çıkaran laubali oyunu, bazı oyuncular‘da halen sıkıntılar olduğunu ortaya koymaktadır.

Trabzonspor gol bulacam derken, Kayserispor kontra işini kovalamaya devam etti ve dolayısıyla, böyle bir atakta Morte takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Bu gol bütün moralleri ve umutları alt üst ederken, sadece kenarda Şenol hocayı alt edemedi.
Şenol hoca o anda takımı komple kenara çağırarak çok sert bir dille uyarılarını yapıp, oyuncularını ateşledi. Bu dakikadan sonra iş tamamen Trabzonspor’lu oyuncuların sahaya koyduğu efor ve yüreğe kalmıştı. 

Takım iyi oynadı baskı kurdu, pozisyon buldu gol kaçırdı derken, pozisyonda verdi zor anlar da yaşadı ancak seyircinin de desteğini arkasına alan Trabzonspor onca pozisyonu harcadıktan sonra geç de olsa golü buldu.

Sonradan oyuna giren oyuncuların oyunun kaderine imza almaları, önümüzdeki haftalarda bazı şeylerin değişeceği işaretini veriyordu.

Sonradan oyuna dahil olan özellikle Nwakaeme’nin oyunun bütün akışını değiştirdiğini görebiliyoruz, haricinde Umut’un gol katkısı ve Wakaeme’nin Denswil’e asisti alkışa değerdi.

Tam acaba dediğimiz dakikalarda Umut Bozok şık bir gol attı, bu gol 89.dakikada geldi ve her şey bir anda değişti. 90+8’de Denswil Kayserispor ve Burak Yılmaz’ın umutlarını yıkıyordu. Skor 2-2 oldu ve maç bu skorla bitti.

Trabzonspor ligde henüz galibiyet yüzü göremedi fakat, bunda hakemlerin etkisinin büyük olduğunuda söylemeliyiz.

Maçın 5.dakikasında penaltı pozisyonu oldu ve penaltı, VAR incelemesi, kullanılması derken 10. dakikada atıldı. Burada 5 dakika gitti. 

Oyuncu sakatlıkları, kalecinin kasti zaman kaybettirmesi ki, hakem ısrarla kart göstermedi, kartlar, oyuncu değişiklikleri, adına profesyonellik dedikleri sahtekarlıklarla oyuncuların yalandan yerlerde sürünmesi, hakemin kulaklık mikrofonunda oluşan arızanın giderilmesi tam 5 dakka yedi, hakemin maç işçinde oyuncularla gereksiz konu uzatmaları, VAR incelemeleri derken maç toplamda 25 dakika durdu.

Hadi diyelimki abarttım, maçın ilk devresine 5 dakika, maç sonuna 7 dakika ilave eden hakem ne yaptı, abartmadı mı? bana göre ilk devreye 7 dakika, maç sonuna en az 13 dakika kayıp zaman vermeliydi ki buda en iyimserinden.

Ne yaptı bizim kara gömlekli cahil, maçın içine ettiği yetmezmiş gibi, zaman çalarak Trabzonspor’un olası galibiyetini de engellemiş oldu haram olsun. 

Kim bu türkücü isimli cahil hakem? nerden çıktı bu? Trabzonspor maçları deneme yanılma, tecrübe edinme maçlarımıdır? anlamadım! 

Resmen hakem, yönettiği maçta zamandan çalarak bir takımın kaderiyle oynadı ve maçın sonucuna tesir etti. Buda ancak bizim ligimizde olurdu, çok şükür oda oldu aferin size. 

Tamam Trabzonspor’un da eksiği çok fakat, sana ne bundan, maç 90 dakikadır sen onu oynat, 80 dakikada bitirme, kim yener yenilir seni ilgilendirmez! 

Trabzonspor’un bu tip sıkışan oyunlarda, takımı ve oyunu yönlendirecek bir Hamsik’e ihtiyacı var! Onca adam alındı, bir tane lider oyuncu alınamadı çok yazık. 

72 yaşındaki Şenol hocanın, kenarda, oyunculardan daha çok koştuğunu ve yorulduğunu gözlemledim. Oyuncuların bunu görüp utanması ve sahaya yansıttıklarının iki katını yansıtmaları gerekiyor. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber