Euro 2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile karşılaştık. Heyecan verici anlar yaşadık fakat, hocamızın korkak oyun anlayışı, heyecanımızı maç sonunda hüzne bıraktı.

Maça doğal olarak favori takım Hollanda daha baskılı ve iyi başladı. Tribünlerde ise Türk taraftarlar daha iyi başladı, maçın ilk dakikalarından itibaren inanılmaz destek verdiler millilerimize. 

Montella sahaya sürdüğü 11’inde yine Samet ile Kenan isimleri ve santraforsuz anlayışı sosyal medyada oldukça eleştiri aldı. 1-0 üstün durumdan 2-1 mağlup duruma düşünce, Cenk’i oyuna alan, ayrıca 70.dakikaya kadar üstün gelen takımda zamanında oyuncu değişiklikleri yapmayan hoca, Okay ve Kerem’i de oyuna alınca, bu değişiklikler geç kalmış oldu.

Halbuki, üstün olduğun dakikalarda Okay ile oyunu tutup Kerem ile gol bulmak için saldıran hollanda’nın contra ataklarla arkasına sarkabilir ikinci golü bulabilirdin, sen 2-1 mağlup durumdayken bu değişiklikleri yapman korkaklığının belgesidir kusura bakma hoca.

Milli takımımız doğal olarak savunma anlayışını ön planda tutarak oynadı. Genel olarak 3’lü savunma anlayışında olan takım, Hollanda’nın ataklarında beşli savunmaya döndü.

Doğal olarak millilerimizin bu taktik anlayışında olduğu anlarda Hollanda kendi yarı sahamızda oldukça pas yaparak oynadı ve pozisyon aradı. Buldukları pozisyonlarda ise son vuruş beceriksizliklerine sebep tehlike yaratamadılar.

Maçın ilk 15 dakikasından sonra millilerimiz oyunda dengeyi sağladı ve pozisyon aramaya başladı. Bu dakikalarda önde basan millilerimiz, hollanda’nın çıkmasına engel koyarak zorlanmalarına neden oldu. 

Zaten iyi oynamaya başladın mı pozisyonda geliyor. Yine duran bir topta millilerimiz golü buldu. Arda Güler’in müthiş bir asistine Samet Akaydın yükselterek kafaya vurdu ve topu ağla buluşturdu, Millilerimiz adına golü kaydetti Skor 1-0 Oldu.

Çekya maçında da Duran toplardan iki gol bulmuştuk ve bu golleri Stoper Merih Atmıştı. Merih’in Gol sevincinden mütevellit Uefa’nın anlaşılmaz bir kararla Merih’e İki maç ceza vermesi resmen sen bu golleri niye attın cezası gibiydi.

Ancak stoper partneri Samet, Merih  yoksa ben varım dercesine müthiş bir kafa golü ile millilerimizi öne geçirdi. Bu gol den sonra taraftarımız da iyice coştu ve takımımız daha iyi oynamaya başladı ve devre 1-0 üstünlüğümüzle geçildi. 

İkinci yarıda ilk devrenin kopyası gibi başladı aslında. İyi başlayan taraf Hollandaydı iyi savunan tarafsa millilerimizdi. Yine ilk devredeki gibi ikinci devrenin de ilk on dakikasından sonra oyunda dengeyi sağlayan millilerimiz, ilk yarıda oyun üstünlüğünü eline aldığı bu dakikalarda bu sefer gol yiyerek maçta eşitlik olmasını engelleyemedi 1-1

Beraberlik golünden çok değil 6 dakika sonra, Mert müldür kendi kalesine test bir vuruşla topu gönderince Hollanda bu kez skor üstünlüğünü eline aldı maç 2-1 hollanda’nın lehine gelişti.

76. dakikaya kadar oyuncu değişikliği için bağıran oyun, maalesef Montella‘nın korkak mentalitesi yüzünden oyuncu değişmeyerek, oldukça yorulan takımın arda ardına yedığı gollerle bütün hayallerimizi suya düşürdü.

Tarih seni yazacak Montella, ancak ne diye yazacak biliyor musun? Tarihinin en kötü Hollandasına karşı, tarihinin en iyi Türk milli takımıyla mücadele veremedin ve turu onlara, korkak oyun anlayışına sebep teslim ettin.

Sonuç olarak, %100 eleyebileceğimiz bir Hollanda’yı zamanında yapılmayan değişiklikler ve hocanın korkak oyun mentalitesi yüzünden eleyemedik. 

Hocaya yapılan bütün eleştirilere kulak tıkayıp arkasında durmaya devam eden Hamit Altop’a bir önerim olacak buradan, bugünkü Üzüntü ve sonucu biraz da senin inadın yüzünden yaşadık Hamit bey, o nedenle sana sesleniyorum, Hamit Montellanı da al ve git.

(2011’DE HANS ŞİKEYİ GÖRDÜDE HASAN GÖREMEDİ)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber