Fatih'in fethettiği, 
Yavuz'un yönettiği, 
Kanunî'nin doğduğu ve 
Atatürk'ün üç kez ziyaret ettiği, 
ata toprağı Trabzon’dan bir çok yönetici çıkmış,
çeşitli alanlarda, ülkedeki kurum kuruluş ve çeşitli alanlarda yöneticilik yapmıştır.

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’da TFF seçimindeki son zaferin sahibi olan son isimdir. Son Zaferin diyorum çünkü yapılan genel kurulda TFF Başkan adaylığına takriben yedi isim aday olduğunu açıklamışken, bunlardan üç isim yarışabilme onayı almıştı.

Bu isimler İbrahim Hacıosmanoğlu, eski Başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı idi. Servet yardımcı geçtiğimiz günlerde adaylıktan çekildiğini açıklayarak TFF başkanlık yarışında iki isim yarıştı. 

Bu isimlerden eski Başkan Mehmet Büyükekşi, bir çok eleştirilere maruz kalmasına rağmen, hatta fetoculukla ve bylokculukla suçlanmasına rağmen aday olmaktan geri kalmayarak, bir çok delegenin desteğini alarak aday oldu.

Genel kurul çok hareketli geçti ve gün boyu bütün dikkatleri ve reytingleri üzerine topladı. Genel kurulda oy kullanmak için 274 delege salonda imza koyarak hazır bulundu. Bu 274 delegenin 13 tanesi boş ya da geçersiz oy kullanarak tercihini her iki adaydan yana da kullanmadı.

Geri kalan 263 oyun, 134 oyunu İbrahim Hacıosmanoğlu alarak TFF yeni başkanı seçildi. Eski başkan Mehmet Büyükekşi 129 oy alarak yarışta son ana kadar iddiasını korudu ancak sonuçta kaybeden isim oldu.

Bu oy dağılımı gösteriyor ki geçtiğimiz sezon Mehmet Büyükekşi çok ağır eleştirenlerin bile bir çoğu kendisine oy verdi. Bunu sırf Trabzon, Trabzonspor ve Hacıosmanoğlu antipatiliği yüzünden verdiği bana göre aşikardır.

Fenerbahçe başkanı, Samsunspor başkanı ve bazı delegeler açık ve aleni bir şekilde, sandığa geldiklerini oy kullanmayarak, yada boş oy atarak tepkili olacaklarını dile getirmişlerdi zaten. 
Bu geçersiz 13 oyun bu isimlere ait olduğunu varsayarsak, bunların da bir dik duruş sergilediği kabul edebiliriz.

Sevgili İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkanlığına adaylığını açıkladığı an, seçimi kazanabileceğini soyledigim gibi yüreğime de doğmuştu. Bu yönde paylaşımlar yaptığını ve bu paylaşımlara da büyük etkileşim aldığımı hatırlıyorum.

Trabzon camiasından olsun olmasın bir çok kesimden sevgili Hacıosmanoğlu’nun TFF başkanlığı yapamayacağını, zaten kazanamayacağını, hatta o koltuğu ona bırakmayacaklarını ve tabiri caizse, o koltuğu ona yedirmeyeceklerini söyleyenlerin bile öyle olduğu gün gibi aşikardır.

Bunu söyleyenlerin içerisinde Trabzonlu, Trabzonsporlu bile tanıdıklarım bildiklerim var ve bu söylemleri duyduğumda bir Trabzonlu olarak çok üzülmüştüm. 

Ben onlara başkanın kazanabileceğini söylediğimde benimle alay ettiler. 

Eğer bir yarışta Trabzonlu varsa o yarışta adalet vardır ve adil olan mutlaka kazanır. 
Hele bu yarışta,
İbrahim Hacıosmanoğlu varsa mutlaka o emin kişidir, sözünün eridir, merttir, dürüsttür, söylediğinin arkasında durur ve bundan dolayı da insanların takdirini alır. Aldıda zaten. 

TFF başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun takdire şayan ve dillere destan bir başkanlık süreci geçireceğine yürekten inanıyorum. Başkanın her isme ve takıma eşit mesafede olacağına, kesinlikle haktan hukuktan ve adaletten yana olacağına tüm yüreğimle inanıyorum.

Türk futbolunun takriben on yıldır düşen marka değerinin yeniden tesis edileceğini, rekabetin hak ve adalet içerisinde yürütüldüğünde Türk futbol kalitesinin de en üst düzeye çıkacağını, Hacıosmanoğlu’nun da dediği gibi “Türk futbolu kazandı” söyleminden yola çıkarak artık futbolumuz kazanacak diye inanıyorum.

Aslında geçtiğimiz sezondan beri takip ettiğim süreçte, mevcut başkan Mehmet Ekşioğlu’nun aldığı onca eleştiri ve ağır hakaretlere istinaden iki isim arasında olan yarışın olduğu bu seçimde, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun rakibine fark atarak kazanmasını bekledim ancak kıyasıya bir yarış oldu.

Bu da gösteriyor ki delegelerin içerisinde sözünün eri olmayan, söylediğinin arkasında duramayan, kişilerin adamı olan ve kaypaklıkta master yapmış kişiler var. Bu nedenle İbrahim Hacıosmanoğlu’nun fark atarak kazanamadığını ve Mehmet Büyükekşi ile kıyasıya bir yarış içerisinde olarak kazandığını düşünüyorum.

Sn.Ali Koç’u
kendilerine göre haklı olarak,
iki adayada oy vermeyeceğiz, oyumuzu boş atacağız demesine rağmen,
M.Büyükekşi’yi ağır şekilde eleştirmesiyle göstermiş olduğu kararlı tavırdan dolayı
tebrik ediyorum.

Ayrıca, Fenerbahçe 
hiç olmadığı kadar iyi çalışacağı bir TFF bulacak karşısında! 

1461 Trabzon FK başkanı 
Celil Hekimoğlu ve diğer isimsiz kahramanlarıda, Hacıosmanoğlu için harcadıkları emek için tebrik ederim. 

Yeni dönemin Türk futbolu adına hayırlı olması temennisiyle sevgili Hacıosmanoğlu’na başarılar diliyorum.

(2011’DE ŞİKEYİ HANS GÖRDÜDE HASAN GÖREMEDİ)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber