Trabzonspor, konferans ligi playoff
maçı için, İsviçre deplasmanında 
St. Gallen ile oynadı. Trabzonspor sahaya mutlak galibiyet için çıktı ancak, golsüz beraberlikle maçı bitirerek, Trabzon’da ki rövanşa avantajlı bir skorla geldi diyebiliriz. 

Bu maç öyle bir maçtı ki, sonucundan çok stresi çok ve maç sonu skora bağlı gelişmelerin neler olabileceği merak konusuydu. 

Abdullah Avcı’nın üzerinde hissettiği baskı sonucu, değişik ruh halinde olduğu her maç için çıkardığı kadrolardaki değişik isimlerle net olarak görülmektedir. 

Artık taraftarın istediği şekil ve isimlerle sahaya çıkmaya özen gösteren hoca, takımın iki yıldır en skorer ismi olan Trezeguet’yi bile son iki maçtır yedek soyunduruyor. 

Draguş’u yedek soyunduran hoca, santrafor olarak Enis Destan’a ve sağbekte Ozan, orta alanda hücuma dönük Bardhi’ye ilk 11’de şans verdi. 

Bu kadroya bakıldığında bir anlamda hoca eleştirileri dikkate almış gözüküyor. Orsiç, Enis ve Mendy yerinde oynayınca, takımda iyi oyun. Topu seri çeviriyor ve hücuma hızlı gidiyoruz. 

Takımın sol hattında Barisiç ve Orsiç iyi organize oldular. Özellikle Orsiç’in etkili oyunu dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca ilk yarının dikkat çeken isimlerinden, Mendy ve Bardhi’de etkili oyunuyla, gelecek haftalar adına umut verdiler.

Stoperlerin uyumu sevinç unsuru olurken, Okay ve Vişça’nın bu takım için öneminide bir kez daha izledik.

Trabzonspor’un St. Gallen maçının ilk devresinde, taraftarımızın uzun zamandır özlediği ve beklediği oyunu sergilemesi, hocanın sabredin daha iyi olacağız demesinin yansıması ve göstergesi gibiydi. 

Yeni gelen Cham ve iyi bir golcünün bu takıma daha çok güç katacağı, az biraz daha sabredersek Trabzonspor’un istenilen seviyeye geleceğinin yansımaları ve belirtilerini bariz bir şekilde izledik İsviçre’de.

Trabzonspor ilk devre ortaya koyduğu bu oyunla gol bulamasada, taraftara umut verdiği için çok şükürki sosyal medyada ağzı açık bekleyen, yıkım ekibi sessiz kaldı. 

Enis ile, Vişça ile, Orsiç ile hatta Densvil ile bir çok pozisyonda gol kaydı yaşayamasakta, 
Trabzonspor böyle oynamaya devam ettiği sürece o yıkım ekibinin sesinide ebedi kesecektir. 

İlk devresinde gol sesi çıkmayan maçın, ikinci devresinde yine üstün ve iyi olan Trabzonspor’du. Birçok pozisyonda gol şansını yakalayamayan Trabzonspor’da hoca bir dizi oyuncu değişikliği yaptı fakat gol geciktikçe geçikti.

Maçın genelinde, gol bulamamakta iyi oynamamız bundan sonraki günlerin bir çok anlamda olumlu habercisi olarak nitelendirebiliriz. Daha önce ilk 11 oynayan ancak bu maçta yedek soyunan bazı oyuncuların, oyuncu değişikliklerinde oyuna dahil olmasından sonra, Trabzonspor’un bu maçtaki iyi oyununun birtık geri düştüğünü söylemezsek haksızlık etmiş oluruz.

Maçın sonuna 8 dakika ilave süre eklendi. Bu süre içerisinde Gallen, doğal olarak gol yememek için arkaya yaslanan Trabzonspor’un üzerine geldi ve birkaç pozisyonda tehlike yarattı ancak golü bulamadılar.

Bir hafta sonra bu maçın Trabzon’daki rövanşında Trabzonspor’un bu takımı çok rahat yenerek eleyip yoluna devam edeceği kanaatini şu an itibarıyla sadece ben taşıyor değilim herhalde. Yeter ki böyle oynamaya devam edelim ve taraftar da desteğini eksik etmesin.

(2010-11 SEZONU ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber