Kıskançlık acısının nedeni egodur. Tüm acılar egodan kaynaklanır. Ego, pozitif duygunun negatifleşmesine ve negatif duygunun ortaya çıkmasına neden olur. Bu negatif duygunun öteki adı kıskançlıktır. Negatif duygu olan kıskançlık acılara neden olur, çünkü negatif olan herşey acıtır.

Pozitif olan zevk, negatif olan ise acı verir. O yüzden hep zevk almak ve acılardan kurtulmak için her zaman pozitif olanı seçmek gerekir. Eğer kıskançlık seçilirse acı çekilir. Kıskançlık kendini başkalarıyla kıyaslamaktır ve sahiplenmedir. Herkes kıyaslama üzerine koşullanmıştır, o yüzden herkes farkında olmadan kendini başkalarıyla kıyaslar. Kıskançlıktan özgürleşmek için kıyaslamadan kurtulmak ve kıskanılan kişiyi takdir etmek gerekir.

Kıyaslama bırakılınca kıskançlık sis gibi dağılır. Zeka uyanınca birey eşsiz, ebedi, ruhi varlık olduğunu anlar ve bireyin kendine olan güveni artar. Birey gerçekten kim olduğunu, başka birisi olamayacağını ve başka birisi olmak için çabalamaması gerektiğini anlar. 

"Kıskançlığı Aşma Sanatı"  Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program sekiz çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırk beş dakika  sürüyor.  Her çalışmada kıskançlığın nasıl dönüştürülmesi ile ilgili derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Kıskançlık duygusu uyanmamış zeka belirtisidir. Zeka uyanınca birey kıskançlığın ne kadar aptalca olduğunu anlar. Her insan eşsizdir ve bu gerçek unutulmamalıdır. Birey eşsiz olduğunu kavrayınca sadece kendi olmak ister ve kimseyi taklit etmez. O asla başka birisi olamayacaktır ve asla başka birisi gibi de olamaz. Başka birisi de asla onun gibi olmadı ve başka birisi de onun gibi olamaz. Bu varoluşsal farkındalık kıskançlıktan özgürleşmek için ön koşuldur.

Dünya Değişim Akademisi’nde "Kıskançlığı Aşma Sanatı" Değişim Programı sayesinde kıskançlıktan özgürleşeceksiniz ve doğal bir takdir duygusuna erişeceksiniz. Başkası gibi olmak zorunda olmadığınızı kavrayacaksınız. Kendi eşsizliğinizi idrak edeceksiniz.

Her gün uygulanan değişim ve tekamül teknikleri sayesinde kıskançlık ortaya çıktığında hemen onu tespit edecek ve takdir duygusuyla ondan kurtulacaksınız. Kıskançlık ile ilgili tüm ön yargılardan kurtularak kendinizi seveceksiniz. Kıskançlıkla ilgili gerçek bilgiye ve farkındalığa sahip olarak kıskançlığı dönüştürme gücüne sahip olacaksınız.

Mutlu değişimler.....

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber