Trabzonspor sezonun 5. haftasında konuk ettiği Beşiktaş ile oynadığı müsabakada bir çok ilk yaşandı. 

Şenol Güneş hocanın, uzun zaman ardından beşinci kez geldiği Trabzonspor’da çıktığı ilk resmi müsabaka olarak kayıtlara geçen bu müsabaka, aynı zamanda hocanın Trabzonspor’un başında yeni statta, Papara Parkta ilk maçıda oldu.

Trabzonspor’da yeni transfer Simon Banza ilk kez bordo mavili formayı giydi. 

Maç için Trabzon’da her şey müsait ve muhteşemdi. Hava, saha ve seyirci olabileceğinin en iyisi noktasındaydı ki, rakip taraftarın olmadığı maçı Trabzonspor kapalı gişe oynadı. 

Muhteşem taraftarın Şenol hoca için koreografi hazırlaması takdire şayan bir davranıştı. Bu koreografi karşısında Şenol hoca oldukça duygulandı çünkü, koreografide, Trabzonspor’da kalecilik yaptığı dönemden kalma bir anısı vardı. 

Trabzonspor maça müthiş başladı, uzun zamandır taraftarın özlediği, arzuladığı ve beklediği hücum futbolu vardı sahada, bu durum taraftarı oldukça maça motive etti. 

Maçın daha 13. dakikasında Vişça’nın kırmızı kart görmesiyle takım 10 kişi kaldı fakat, taraftarda, oyuncularda bu eksikliği şimdilik dert etmediler. Ve maçın 17. dakikasında kazandığımız duran topu Bardhi ceza sahasına harika yollayınca, Okay’da aynı güzellikte kafayı vurunca gol geldi ve on kişi oynayan Trabzonspor 1-0 öne geçti. 

Maça 4-2-3-1 gibi hücum ağırlıklı bir dizilişle başlayan Trabzonspor, Vişça kart görünce ve 1-0’lık avantajıda yakalayınca, 4-4-1 dizilişiyle daha defansif bir anlayışa dönüldü. 

Bu andan itibaren ise Beşiktaş gol bulmak için oldukça baskı kurdu. Uğurcan’ın yüzde yüz bir kurtarışının ardından, ver kaçlarla ceza alanına giren Fernandes bu kez Uğurcan’ı avladı ve skoru eşitledi 1-1

Maçın ikinci devresinde de Trabzonspor daha temkinli ve skoru koruma anlayışıyla çıktığı apaçık ortada, böyle olunca da Beşiktaş’ın yoğun baskısını üzerimizde hissettik. Çok şükür ki Uğurcanımız formdaydı ve bir çok pozisyonu kurtardı Beşiktaş’a gol izni vermedi.

Tabi uzun süre, yaklaşık 90 dakika böyle bir müsabakaya on kişi oynamak öyle çok da kolay değil, bu nedenle eleştiri haksızlıktan öteye geçmez diye düşünüyorum.

Vişça’nın oyundan atılması Trabzonspor’un resmen kolunu kanadını kırdı diyebiliriz. Vişça  oyunda kalabilseydi Trabzonspor adına çok rahat bir müsabaka olacaktı diye tahmin ediyorum.

Şenol Güneş adına talihsiz bir başlangıç oldu diyebiliriz fakat, taraftar adına oyun anlayışındaki değişiklik nedeniyle iyi bir başlangıç oldu demeliyiz. Çünkü taraftarların beklediği özlediği futbolu belli ki bundan sonraki haftalarda %100’e yakın oranda izleyeceğiz.

Önemli olan bu maçta kaybetmemekti, çünkü ligin henüz kaybetmeyen takımı Beşiktaş ile, henüz kazanamayan takımı Trabzonspor arasında oynanan müsabakasıydı bu ve bunun üzerine bir de henüz kazanamayan Trabzonspor daha 13. dakikada on kişi kalmıştı, gerisini varın siz hesap edin.

Trabzonspor’da bütün oyuncular yüreğini sahaya koydu, kötü oynadı diyebileceğimiz, sonradan oyuna giren Draguş dışında kimse yoktu açıkçası. Bunu görüp bilip anlayıp buna göre taraftarın takıma destek vermesi gelecek haftalarda müthiş bir Trabzonspor ortaya çıkaracak diye düşünüyorum.

Maçın son anlarında ilginç işler oldu. İkinci devre oyuna giren Draguş, uzatma dakikalarında taktik gereği dışarı alınınca, doğal olarak pekte memnun gözükmedi.

Sonuç olarak bu derbi müsabakası 1-1’lık skorla sona erdi.
Şenol Güneş’in yeni döneme başlangıcı ve Trabzonspor’un yeniden başlama adına, kötü başlangıç oldu diyemeyiz, şansız başlangıç oldu diyebiliriz. 

Bütün oyuncuları verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederken, Uğurcan’a ayrı bir teşekkür ve tebrik göndermek istiyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber