POLİSTEN DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Dairesi Başkanlığının görevli polisleri son günlerde birçok mağduriyete sebep olan dolandırıcılara karşı tedbirli olunması için uyarılarda bulundular.

Dolandırıcılara karşı alınan tedbirler konusunda vatandaşlara Emniyet Müdürlüğü broşürleri dağıtarak uyarılarda bulunan Asayiş Şubesi Polisleri vatandaşlara şunları söyledi’ ’hiçbir savcı, asker, polis veya bir kamu görevlisi sizden para, altın vs. hiçbir şey istemez. Tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara çok dikkat edin. Kişisel verilerinizi kimseyle paylaşmayın. Telefonla işlem yapıyorsanız kurumun numaralarını siz arayıp işlem yapın. Kart bilgileriniz birilerinin eline geçtiyse hemen banka şubenize başvurun. Şüpheli durumdaysanız kartınız hemen iptal ettirin.

Operasyonlara itibar etmeyin

Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve operasyonda kullanmak içim para altın isteyenlere kesinlikle itibar etmeyin cevap vermeyin. Polis asker sizden hesap numarası veya para altın istemez. Bunu isteyenler hep dolandırıcılardır ve son yıllarda çok artmışlardır.

444 ve 0850

Bu numaralardan siz arayanlara itibar etmeyin. Geçmişe yönelik kredi kartı aidatlarınızı ve kart ücretleri ile masraflarınızı geri alalım. Banka hesap bilginizi ve kişisel bilgilerinizi isteyenlere kesinlikle vermeyin numaralardan arayanlara kesinlikle EVET demeyin.

Bankamatiklerden işlem yaparken şifrenizi hiç kimse ile paylaşmayın. Tanımadığınız kişilerden yardım istemeyin. Yardım tekliflerini de kabul etmeyin.

Metro ve Otobüs duraklarında, Pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde, yoğun insan kalabalığı olduğu yerde cebinizi çantanızı sık sık kontrol edin.

Yankesicilerin özellikle yaşlı insanları tercih ettiğini ve emeklilerin maaş günlerini takip ettiğini unutmayın.

Yankesicilik, dolandırıcılık ve kapkaç gibi olaylarla karşılaştığınızda suçluların eşgali ve varsa kullandığı otonun plaka, model ve renk bilgilerini

vakit geçirmeden Polise bildirin. Üzerinizde büyük miktarda para taşımayın. Gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşıyın. Adres sormak, para bozdurmak vb. bahanelerle size yaklaşan şahıslara karşı dikkatli olun. Küçük çocuklarınızı takılmış bilezik, küpe ve kolye gibi süs eşyaları ile dışarı göndermeyin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber