Trabzon’un İstanbul’da en güçlü sesi olan TDF Başkanı Şatıroğlu’ndan dobra açıklamalar Trabzon bizi bağrına bastı

BAHATTİN BAŞTÜRK
TDF’nin yarın yapılacak genel kurulunda yeniden başkanlığa aday olan Şatıroğlu, “Trabzon insanı bizi bağrına bastı. Mücadelemize destek oldu. biz de Trabzon insanına mahcup olmadık” dedi. Şatıroğlu, “Dünyayı saran pandemiden dolayı 2 yıl kapımızı açamadık. İkinci dönemimizde çok hızlı çalıştık” ifadesine yer verdi. 

TAKA: TDF kongresine yeniden aday oldunuz. Yeni dönemde başkan olursanız ilk çalışmanız ne olacak?
SES GETİRECEĞİZ
İSMAİL ŞATIROĞLU: Derneklerimizin üst çatı kuruluşu TDF olarak, emek ve gayret veriyoruz. Bir işi gönülden ister ve severek yaparsanız o işi çok güzel yapmış olursunuz. İstanbul’da Trabzon Günleri yapıyoruz. Ülkemizin en büyük STK’larından birisiyiz. Yeni dönemimizde ülkemizde yaptığımız çalışmalarla ses getirecek bir marka olacağız. 
TAKA: Federasyondan biraz bahseder misiniz?
EMEKLER VERİLDİ 
İSMAİL ŞATIROĞLU: TDF çatısı altında iki dönemimizi tamamlıyoruz. Trabzon Dernekler Birliği adında 1993 yılında kurulan derneğimizin ardından 2005 yılında Trabzon Dernekler Federasyonumuzu kurduk. Beraber çalıştığımız Mustafa Demir başkanımızdan görevi devraldım. Tüm başkanlarımız Trabzon’umuz için gayret etti, çalıştı. Olağanüstü emekler verilerek çok mücadeleler verdik. Derneklerimiz de federasyonumuzdan çok memnun. Elimizden gelen tüm gayreti TDF için vermek için uğraştık. Çaba gösterdik. Trabzon insanı bizi bağrına bastı. Mücadelemize destek oldu. biz de Trabzon insanına mahcup olmadık. 
TAKA: Trabzon’da bir temsilcilik açtınız. Neden?
TRABZON KÜLTÜR ŞEHRİ
İSMAİL ŞATIROĞLU: Trabzon’umuzda temsilciliğimizi açtık. TDF, Trabzon’un dışında olan bir kurum. Adımız Trabzon. Trabzon’la iç içe olmak zorundaydık. Uzunsokak’ta temsilciliğimizi açtığımızda mükemmel bir ilgi gördük. Trabzon’umuz binlerce derneğin olduğu kültür şehri. İç içe olma çalışmaları birlikte yürütme adına Mustafa Durmuş başkanımız, yönetimiz Melek Çakır ile olağanüstü çaba ile çalıştık. Toplantılar yapılıyor, bürokratlar ağırlanıyor. Gün boyu açık. Toplantı salonumuzu üniversite öğrencilerimiz için etüt merkezi haline getireceğiz. 
TAKA: Trabzon’un ardından başka temsilcilikler açılacak mı?
ULUSALA TAŞIYACAĞIZ
İSMAİL ŞATIROĞLU: Ankara temsilciliğimizi ve yurt dışı temsilciliğimizi açma düşüncemiz var. Paris’te güzel bir Trabzonlular Derneği var. Bülent Cumur başkanımız da Paris’te Trabzon’u çok güzel temsil ediyor. Bir merkez alındı. Kıbrıs’ta da derneklerimiz var. Hemşehrilerimizle ciddi ilişki ve dayanışmalarımız var. TDF’yi ulusal anlamda tanıtma, geliştirme ve ileriye dönük birliktelik için çalışmalar yapacağız. 

TAKA: Trabzonspor 2022 yılında lig şampiyonu oldu. Siz de Yenikapı’da coşkulu bir kutlama yaptınız. Heyecanlandınız mı?
COŞKULU ŞAMPİYONLUK KUTLANDI
İSMAİL ŞATIROĞLU: Trabzonspor, Trabzon’umuzun markası. Yıllarca hasreti çekilip, özlemle beklenen sekizinci şampiyonluğumuzu İstanbul Yenikapı’da kutladık. 340 bin hemşehrimiz Yenikapı’daki kutlamalara geldi. Hemşehrilerimizin verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacağım. Şampiyonluk kutlamalarına karar verdiğimiz andan itibaren çalışmalara başladık. TDF olarak birebir organize edildi. Bizimle yol alan, arkadaşlık yapan, Trabzonspor derneklerimiz de vardı. İBB Başkanı hemşehrimiz Ekrem İmamoğlu’da gönlünün kapısını açarak, manevi destek oldu. Hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. 

TAKA: Trabzon insanı deyince aklınıza ne geliyor?
TRABZONLULAR EMEK VERDİ
İSMAİL ŞATIROĞLU: Ülkemiz Edirne’den Karsa bizim. Ülkemizi çok seviyoruz. Trabzon, Karadeniz halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor. İnsanımız çok çile çekti, emekler verdi. Mücadele verdi. Trabzonlular belli bir noktada olmalı. Bizim siyasetimiz Trabzon’dur. Trabzonlular bir yerlere tırnaklarını kazıyarak geliyor. Çok çalışıp, çok gayret ediyor. Her şeyin de en güzelini hak ediyor. 
TAKA: Neden Trabzonspor?
TRABZONSPOR HAKSIZLIĞA BAŞKALDIRDI
İSMAİL ŞATIROĞLU: Trabzonspor, haksızlığa baş kaldırdı diye Trabzonsporluyuz. Mazlumun yanında olduğu için Trabzonsporluyuz. Her sene şampiyon olacak diye bir kural yok. 
TAKA: Üniversite öğrencileri için projeniz var mı?
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ
İSMAİL ŞATIROĞLU: Genel kurulda görevi Allah bize nasip ederse, ilk işimiz Trabzon Evi’nde üniversite öğrencilerimiz için kütüphaneyi hazır hale getireceğiz. Kadınlarımız, olağanüstü çalışmalar yapıyorlar. Ülkemizde gitmediğim il kalmadı. Kadınlarımız da ülkemizin de her yere gitti. İlçe ilçe dolaşarak ihtiyaçlı çocuklarımızın yanında oluyoruz. Bunları daha da fazlalaştırıp genişleteceğiz. Gençlik ve kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. 
TAKA: İstanbul Fatih’te Trabzon evini faaliyete geçirdiniz. Bu nasıl oldu?
GURUR KAYNAĞIMIZ
İSMAİL ŞATIROĞLU: Trabzon evimiz gurur kaynağımız. Yaptığımız en önemli işlerden birisi. Bunu bir önceki genel kurulda söz vermiştik. Allah’a şükürler olsun mahcup olmadık. Bakanlarımız hem manevi anlam da hem de yer anlamında çok destek oldular. Fatih Belediyesinin bir yerini bulduk. 10+10 yıl süreçle kiraladık. Olağanüstü gayreteler sarf ederek çok kısa sürede inşaat komisyonumuzu kurduk. Arkadaşlarımız adeta orda yatıp kalktı. Olağanüstü gayret sarf ederek, hemşehrelerimizin de manevi destek aldık. Kimseden maddi olarak bir destek ve talebimiz olmadı. Büyük gayret gösterdik ve mücadele ettik. Olağanüstü katkılar verildi. Birileri duası ile birilerinin çabası ile olağanüstü merkez oluşturduk. İstanbul’da herkese kapısı ve gönlü açık bir Trabzon kalesi oldu. Orayı bitirip açmak anlatılmaz bir heyecandı. Tüm yorgunluğumuzu aldı. 
TAKA: İnsanlığa hizmet etmek sizin için ne anlam veriyor?
YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
İSMAİL ŞATIROĞLU: İsmail Şatıroğlu olarak sözünün arkasında duran, mücadele eden bir insan olarak yapacak daha çok işimiz var. İnsanız, eksiklerimiz ve hatalarımız vardır. Tüm derdimiz Allah’ın rızasını almak, bu kubbede hoş bir seda bırakmak. Elimizden geldiğince insanımıza hizmet etmek. Trabzon’u temsil ediyoruz. Önceliğimiz tabii ki Trabzon ama ülkemi ve milletimi çok seviyorum. Trabzon benim yakınlarım, akrabalarım, bir şey yapacakken öncelikle oradan başlarım. Sonra ülkeme hizmet ederim. 
TAKA: SMA’lı çocuklara da destekleriniz oldu. destekleriniz devam ediyor mu?
GENÇ’E TEŞEKKÜR
İSMAİL ŞATIROĞLU: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e SMA’lı yavrularımıza yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum. Kardeşlerimizle Trabzon’da bir araya geliyoruz. Ülkemizin çocukları. Her birinin elinden tutma mecburiyetindeyiz. 
TAKA: TDF’ye kimler üye olabilir?
ENGELLİ DERNEKLERİNE ÖZEL ÖNEM
İSMAİL ŞATIROĞLU: Üst kimliğinde ‘Trabzon’ yazan tüm dernekler federasyonumuza üye olabilir. Bizim için en önem verdiğimiz dernekler ise engelli dernekleri. Kategori ayrımı asla yapmıyoruz. Emek, gayret sarf eden ‘Trabzon’ ismi ile kurulan tüm derneklerin ön incelemesi yapıldıktan sonra üye olmasında bir sakınca yoktur. 
TAKA: Yarın kongreyi gerçekleştireceksiniz. Mesajınız var mı?
TRABZON KAZANACAK
İSMAİL ŞATIROĞLU: 7. olağan genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. İki dönemimi tamamlıyorum. Uğraş ve emek isteyen bir federasyonuz. Trabzon ismini taşıyoruz. Çok daha koşturmamız gerekiyor. Bir hemşehrimiz de aday oldu. Yönetim kurulu ile toplantı yaptık. Birlik olma adına yoğun taleple karşılaştım. Arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Görevi devam ettirmemi istediler. İstişare yaptık. Oturduk, karar verdik. Birlikteliğimizi sağlamak için aday olduk. Kıymetli bir kardeşimiz de aday oldu. O kardeşimiz de Trabzonlu. Kazanan Trabzon olacak. 
TAKA: TDF başkanlığı sizin için nedir?
BU MAKAMLAR HİZMET İÇİN
İSMAİL ŞATIROĞLU: Bu makamlar egoları tatmin etme yeri, isim veya nüfuz yapma yeri değil. Buralar hizmet yeri. Yıllar önce de söylediğim gibi siyasi bir ikbal peşinde değiliz. Siyasi bir beklentimiz ve düşüncemiz yok. Olmayacak da. Elimizden gelen tüm katkıyı TDF için harcıyoruz. 6 yıl önce aday oldum. Mustafa Demir başkanımızla helalleşip görevi ondan devraldım. Hemşehrilerim her zaman yanımda oldu, manevi desteklerini sürekli hissettim. 
HAMALLIĞA TALİBİM
23 yaşından beri sosyal aktivitelerin içinde olan, gayret gösteren, çalışkan bir insanım. Ben TDF’de hamallığa, hizmete talibim. Benim yapacaklarım bazıların hayallerine bile gelmez. Çok çalıştık. İnsanlarımızın hayır duası ve gönül desteği ile çalıştık. 
TAKA: Fatih’teki Trabzon evinin mahkemelik durumu var. bundan bahseder misiniz?
MAHKEME DURUMU BİZİMLE ALAKALI DEĞİL
İSMAİL ŞATIROĞLU: Trabzon evimiz mahkemelik diyorlar. Federasyonla bir ilgisi yok. Devlet içerisini boşaltmış. Çıkaran kişi kiraya vermiş. Önümüzdeki dönemde Trabzon Evimizin kira sözleşmesini de 49 yıllığına tahsis edeceğiz. 
TAKA: Son mesajınız ne?
MESAJLARIM SALONDA
İSMAİL ŞATIROĞLU: Birlik beraberlik içinde kongre salonunda olacağız. Mesajlarımı salonda vereceğim. Bizim tüm derdimiz Trabzon. Hemşehrilerimiz de süreç içerisinde İsmail Şatıroğlu’nu yakinen tanıdı. Biz de asla o veya buculuk yok. Trabzonluluk var. Biz de öteleme yok, kazanma var. Kongremiz şölen havasında olacak. Bizim amacımız da maksadımız da insanımıza ve Trabzon’umuza hizmet etmek. Yaptıklarımızla anılmak istiyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber