NASIL BİR DİN KARDEŞLİĞİ

Gazze’ de Hiroşima’yı yaşayan Filistinlilere, Refah’ dada bir başka vahşet yaşatılmıştır. Netanyahu’ lu İsrail, savunmasız insanları, çocukları, kadınları, yaşlıları, hastaları yakacak kadar alçaklık içindedir. Yakılan insanların çığlıkları yürekleri dağlamaktadır. İsrail, başka bir yerde Filistinlilerin gözlerini bağlayarak kuyulara atıp makineli silahlarla vurmakta olduğunu görmekteyiz. Nasıl bir vahşettir bu?

Filistin’ de insanların yaşamaları mümkün görülmemektedir. Vahşetlere, şerefsizliklere maruz kalan Filistinli insanların bu durumunu görmeyen ey Müslüman ülkelerinin yöneticileri; Neredesiniz? İsrail durdurulmalıdır.

Allah (C.C) insanlara buyurmaktadır ki; siz hiç düşünmez misiniz, ibret almaz mısınız? Akıl etmez mısınız?

ABD’yi arakasına almış Netanyahu’lu İsrail’in, ayni dili ve sergilediği anlayışlarına karşı Filistinlilerin insani haklarını görmeyen Müslüman ülkelerinin yöneticileri ABD’nin durumuna bakarak konuşmamanız, İbrahim’ i ateşe atın diyen Nemrut çağrısındaki dili gibi olmaktadır.

Allah’ tan başkasının hükümlerine rıza göstermemeleri için insanlığa çağrı yapan, uyaran Hz. Zekeriya’nın çağrısındaki dili neden olamamaktadır?

ABD ve İsrail’in durumuna göre duruş gösteren bazı Müslüman Arap ülkelerinin yöneticileri İslam dini kardeşliğini yaşayamadıkları gibi. İsrail’

in vahşetine sessiz kalmayan dünya vatandaşlarının yanında, İspanya ve İrlanda’ da Filistin Devletini resmen tanıması size biz şeyler anlatmıyor mu?

Yaşama mücadelesi veren, savunmasız insanları çadırlarında bomba atarak yakanlara, katledenlere karşı durarak, insanlık seviyesini hatırlatmak için Netanyahu ile İsrail’ e dur diyebilen ilahi çağrı Peygamber çağrısını anlamak neden olmamaktadır?

Dünya devletleri ve vatandaşları, üniversiteler, üniversitelerin öğrencileri insanlık adına tarihte yerini alırken, Ey Müslüman Arap ülkeleri neden duymamaktasınız?

İnsanlık tarihi birbirine zıt iki çağrı sistemi üzerinde oluşur; bunlardan hak çağrısı, yanı adalet çağrısıdır.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)’ nin, İsrail’ in soykırıma son vermesini ve Netahyahu ile ekibinin hesap vermesi gerektiği ortaya koyarken, bu duruma tepki gösteren ve sessiz kalmayan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson’ un, İsrail yöneticileri yargılanırsa sıranın Amerika’ya geleceğini bildiklerini ifade ettiği gibi. Yoksa sizin dini anlayışınız ve din kardeşliğiniz ABD’yi arkasına almış İsrail’in zulümlerini görmemek midir? Zalimler mutlaka tarih ve insanlık önünde hesap verecektir.

Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber