AKÇAABAT’TA ‘YÖRE YÖRE TÜRKÜLER, ETKİNLİĞİ SONA ERDİ

AKÇAABAT’TA ‘YÖRE YÖRE TÜRKÜLER, ETKİNLİĞİ SONA ERDİ

Akçaabat Belediyesi tarafından Akçaabat Sahil Park Amfi Tiyatro alanında düzenlenen ‘Yöre Yöre Türküler’ etkinliği, bu hafta Doğu Anadolu Bölgesi ile sona erdi. 

Yaz akşamlarının renklendiği etkinlikte bugüne kadar Karadeniz Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin sanatsal kültürü tanıtıldı. 

Yörelerin kültürel ve sanatsal özelliklerinin tanıtıldığı etkinlikte yörelere ait türküler Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu solistleri tarafından seslendirildi. 

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ TÜRKÜLERİMİZDİR

Akçaabat Sahil Park Amfi Tiyatro alanında düzenlenen etkinliğe Akçaabatlı sanat severler yoğun ilgi gösterdi. 

Yörelere ait türkülerin, o yörenin kültürünü, sanatını, yaşam biçimini, gelenek ve göreneklerini yansıttığını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, türkülerin en büyük zenginlik olduğunu vurguladı. 

Başkan Ekim, “Düzenlediğimiz etkinlikle, yörelerimizin kültürünü hemşehrilerimize tanıtmaya çalıştık. Etkinliğimize halkımız yoğun ilgi gösterdiler ve duydukları memnuniyeti bizlere ilettiler. Sahil pakımızda yaz akşamları şenlendi. Kültür ve sanat beşiği Akçaabat’ımızda kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz yılın her dönemi artarak devam edecek. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber