Trabzon İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerini Geliştiriyor

İlimizin de aralarında bulunduğu 12 pilot ilde uygulanmakta olan proje kapsamında, saha kısmı iki aşamadan oluşan “Mesleki Yönelim Testi ve Çevirim İçi Danışmanlık Uygulamalarının Geliştirilmesi” projesinin “deneme saha” kısmı 2023 yılının Nisan ve Mayıs aylarında tamamlanmıştı. Çalışmanın ikinci bölümü olan “norm saha” kısmında ilimiz yine pilot il olarak seçilmiştir. 3 Haziran 2024 tarihinde başlamış bulunan saha çalışması 30 Haziran 2024’ e kadar devam edecektir. Çalışmanın her iki bölümünde de Kurumumuzun tavsiye etmiş olduğu ortaokul ve liseler seçilmiştir. Norm saha çalışmasında çevrimiçi olarak, rehber öğretmenler ve iş ve meslek danışmanları desteğiyle 7. ve 8. sınıflardan 10’ ar öğrenciye; 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıflardan ise toplam 37 öğrenciye çevrim içi test uygulanacaktır. Ülke geneli ise bu sayı 3.360 öğrenci ile tamamlanacaktır.

Ayrıca projenin diğer bir aşamasında Haziran-Ağustos 2024 döneminde 18-64 yaş aralığında bulunan 145 kişiden oluşan gruba, Kurumumuz hizmet birimlerinde Yetişkin Kişilik Testi, Yetenek (Beceri) Testi (Sayısal-Sözel-Görsel) ve İş Arama Tutumu Testi olmak üzere, bilgisayar ortamında sunulacak üç test uygulanması hedeflenmektedir. Ülke geneli 5.600 yetişkin birey ile test çalışması yapılacaktır.

Mesleki yönelim testi ve çevrim içi danışmanlık uygulamaları soru havuzu, benzer uluslararası testlerin çevirisi yapılarak değil, gerçeklik ve güvenirlikleri kanıtlanmış standart testlerdeki kişilik kuramları ve teorik altyapı kullanılarak Türk kültürüne uygun olacak şekilde oluşturulmuştur. Böylece tamamen Türk kültür ve toplum yapısına uygun olarak hazırlanmış ulusal bir mesleki yönelim testi gerçekleştirilmiş olacaktır.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber