TARİHİ GELECEĞE AKTARAN PROJE…TERSANE İSTANBUL

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU:

-“TERSANE İSTANBUL; TARİHİ OSMANLI TERSANELERİNİ YENİDEN İSTANBUL’UN KALBİNE TAŞIYACAK”

-“TERSANE İSTANBUL EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BÜYÜKLÜKTE BİR TARİHİ MİRAS ALANININ GELECEĞE AKTARILMASINA ÖRNEK BİR PROJE”

-“SON 30 YILDA İŞLEVİNİ KAYBETMİŞ 1,8 KİLOMETRELİK SAHİL HATTINI BİR BUÇUK YÜZYILDAN SONRA İNSANIMIZLA BULUŞTURMUŞ OLACAĞIZ”

-“TERSANE İSTANBUL HAZİNEMİZE TOPLAM 1 MİLYAR 346 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE KİRA GELİRİ KAZANDIRACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tarihi bölgenin karakterini koruyarak bu alanı gelecek nesillere aktarmak için “Tersane İstanbul” projesini geliştirdiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, içerisinde konaklama, kültür-sanat, gastronomi, alışveriş ünitelerinin bulunduğu 1. Faz kapsamında ilk olarak Rixos Tersane İstanbul’un açılışını gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Halka açılacak birinci fazın tamamının da bu yıl bitmeden tamamlanmasını hedefliyoruz. 1.3 milyar doların üzerinde yatırım bedeli ile dev bir proje olan böyle bir cazibe merkezini kamu kaynağı kullanmadan hayata geçiriyoruz. 45 yıllık işletme süresince de hazinemize toplam 1 milyar 346 milyon doların üzerinde kira geliri kazandırmış olacağız.” dedi.

Rixos Tersane İstanbul Oteli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tersane İstanbul’un Türkiye’nin, turizm sektörüne ve yatırımcılarına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Rixos Tersane İstanbul’un; Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalan 600 yıllık bir mirası modern bir yaşam alanı olarak şehre geri kazandıracak eşsiz yapılardan biri olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Osmanlı İmparatorluğu’nun ardından Cumhuriyet Döneminde Haliç, Camialtı ve Taşkızak Tersaneleri şeklinde ayrılan proje alanımızı oluşturan tarihi tersane mekanı; Son 30 yılda işlevini kaybetmiş ve yaklaşık 150 yıldır sivillerin giriş yapamadığı bir bölgeydi. Bu nedenle tarihi bölgenin karakterini koruyarak bu alanı gelecek nesillere aktarmak için “Tersane İstanbul” projesini geliştirdik. Tersane İstanbul; Türkiye ve Dünya ölçeğinde eşi görülmemiş büyüklükte bir tarihi miras alanının geleceğe aktarılmasına örnek bir proje olmuştur.” dedi.

-Osmanlı’dan Miras Kalmış 26 Tarihi Gemi İnşa Atölyesi ve Kızak Yapısı Korunarak Geleceğe Aktarılıyor

Osmanlı’dan miras kalmış 26 adet tarihi gemi inşa atölyesi ve kızak yapısı korunarak geleceğe aktarıldığının altını çizen Bakan Uraloğlu, proje kapsamında sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet parkurları, kafe ve dinlenme mekanları, sosyal aktivite alanları, bin kişilik cami, kütüphane, gençler ve öğrenciler için deneyim odaklı aktivite alanları, tarihi yarımadanın turizmini destekleyen konaklama alanları, 70’er kapasiteli 2 yat limanı ve su sporları alanları oluşturduklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Böylece 1,8 kilometrelik sahil hattını bir buçuk yüzyıldan sonra insanımızla buluşturmuş olacağız. Bu eşsiz bölgenin hem tarihi mirasına sahip çıkıyor hem de İstanbul’un marka değerine önemli bir katkıda bulunuyoruz. Tersane İstanbul; tarihi Osmanlı tersanelerini yeniden İstanbul’un kalbine taşıyacak, Bölge; zengin geçmişini gözler önüne seren örnek bir koruma yaklaşımıyla, yeniden kent yaşamının canlı bir parçası olacaktır.” şeklinde konuştu.

-“Halka Açılacak Olan Birinci Fazın Bu Yıl Bitmeden Tamamlanmasını Hedefliyoruz”

Temellerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Şubat 2019’da attığını anımsatan Uraloğlu, tarihi yapıları sürdürülebilirlik esası ile geleceğe taşıyan Tersane İstanbul Projesi’nin, yeni yapıları ile 700 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olduğunu ve 4 fazda inşa edildiğini söyledi. Uraloğlu, “Toplam 279 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip İlk Faz kapsamında; 41 bin 470 metrekare ticari alan, 99 ve 432 odalı iki otel, 245 apart ünite ve 7 bin 300 metrekarelik kültür-sanat alanı ile proje içerisindeki 1.8 kilometrelik kıyı şeridinin 500 metresi yer almaktadır.” dedi. İçerisinde konaklama, kültür-sanat, gastronomi, alış-veriş ünitelerinin bulunduğu birinci faz kapsamında ilk olarak Rixos Tersane İstanbul’un açılışını yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Halka açılacak birinci fazın tamamının da bu yıl bitmeden tamamlanmasını hedefliyoruz. 1.3 Milyar doların üzerinde yatırım bedeli ile dev bir proje olan böyle bir cazibe merkezini kamu kaynağı kullanmadan hayata geçiriyoruz. 45 yıllık işletme süresince de hazinemize toplam 1 milyar 346 milyon doların üzerinde kira geliri kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak, vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak proje ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak her projede yanımızda olduğunuz ve bizleri desteklediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelecek misafirlere en güzel hizmeti verecek Rixos Tersane İstanbul’un bir kez daha turizm sektörümüze ve İstanbul adına hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber