32. ULUSLARARASI AKÇAABAT MÜZİK VE HALKOYUNLARI FESTİVALİ İÇİN SANATÇILAR BELLİ OLDU

Gündüzü şenlikli gecesi renkli geçecek olan 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nde sahne alacak sanatçılar belli oldu.

18-21 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak olan festivalde; Öykü Gürman, Merve Özbey ve Koliva Grubu sahne alacak.

Akçaabat’ın yaz akşamlarına renk, sosyal hayatına canlılık katacak olan 32.Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali 19 Temmuz 2024’te Öykü Gürman’ın sahnesiyle başlayacak. 20 Temmuz 2024’te Merve Özbey’in sahnesiyle devam edecek olan festivalde finali 21 Temmuz 2024’te Koliva Grubu yapacak.

Ayrıca  Ceren Ece Öksüz, Zeynep Birinci, Mehmet Yılmaz, Samet Piyaleoğlu, Selim Seyis, Savaş Arslan, Kemal Bilazer ve Akçaabat Belediyesi THM korosu solistleri festivalde görev alacak.

Bölgemizin en büyük yayla şenliklerinden olan Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği ise 20 Temmuz günü her yıl olduğu gibi Hıdırnebi yaylasında yapılacak.

Halk oyunlarının kaynaşma merkezi Akçaabat, festival boyunca şehirde gösteri yapacak olan Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Çanakkale, Siirt, Artvin, Kastamonu, Kütahya, Bursa ve Akçaabat Halk oyunları grupları ile şenlenecek.

Festival boyunca çeşitli sergi açılışları ve spor müsabakaları da düzenlenecek. Sanatseverler ve spor severlerde doyasıya eğlenebilecek.

32.’si düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali için duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Geçmiş dönemlerden bu yana şehrimizde yapılan kültürel ve sosyal faaliyetler neticesinde ilçemiz ‘Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ sloganı ile anılmaktadır. Biz de bu slogana yakışır organizasyonlar düzenlemeye önem veriyoruz. Bilindiği gibi Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimize yurt içinden ve yurt dışından birçok halk oyunları grupları katılıyor. Şehrimize gelen misafir gruplarımız hem Akçaabat’ımızı geziyor hem de Akçaabat’ımızın kültürünü öğreniyor. Halk oyunları grupları Akçaabat’ımızı kendi memleketlerinde anlatıyor, tanıtıyor; bizim gönüllü turizm elçilerimiz oluyorlar. Festivalimizin gündüzü çok renkli gecesi ise gerek yöresel gerekse ülke çapında ünlenmiş sanatçıların konserleriyle şenleniyor. Festivalimiz boyunca tüm şehir tam anlamıyla eğlenceye doyuyor. 18- 21 Temmuz tarihlerinde kimseye söz vermeyin. Ülke çapında ve tüm dünyada ses getiren festivalimize şimdiden tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Festivalimizin gerçekleşmesine katkısı olan tüm sponsorlarımıza ise şahsım ve hemşehrilerimin adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber