KTÜ’de Giresun Musiki Cemiyeti rüzgarı esti

Trabzon Makina Mühendisleri organizasyonunda KTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen programa KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ufuk Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanatseverler katıldı.

1957 yılında kurulan ve 67’inci yılını kutlayan, radyonun olmadığı yıllarda sadece Giresun’a değil Karadeniz Bölgesi’ne büyük hizmetleri dokunan, Giresun türkülerinin bugünkü formuna kavuşmasında büyük emekleri olan Giresun Musiki Cemiyeti’nin sahne aldığı gecede birbirinden güzel şarkılar seslendirildi.

Sunuculuğunu Sinan Koca’nın yaptığı programda şef Muammer Usta yönetimindeki koro muhteşem performansıyla ayakta alkışlandı. Solo performanslarda ise Hasret Aydın, Büşra Usta, Hasibe Eroğlu, Aziz Gürel, Selim Mumcuoğlu, Güven Uzunoğlu ve Sinan Koca sahne aldılar.

Gecenin finalini yılların deneyimli koro şefi Muammer Usta yaparken, bestesi Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim görevlisi müzikolog Özdemir Hafızoğlu’nun olan ‘İçimdeki Yalnızlığa Doldurdum Seni’ şarkısını Özdemiroğlu ile birlikte seslendirdi.

Gecenin sonunda Giresun Musiki Cemiyeti tarafından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya ve Trabzon Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ufuk Bulut’a plaket takdim edildi.

Giresun Musiki Cemiyeti Başkanı Seher Ataün yaptığı konuşmada “Kelimelerle ifade edemeyeceğim bir heyecan yaşamaktayım. Doğduğum, büyüdüğüm, anılarla dolu ilimiz Trabzon’da lisans ve yüksek lisans eğitimimi tamamladığım bu güzide üniversitemizde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, bu sahnede sizlerle birlikte olmak benim için tarifsiz bir sevinç kaynağıdır” dedi ve konuşmasını Mahmut Goloğlu’nun ‘Selam Trabzon’uma’ şiiri ile noktaladı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da yaptığı konuşmada başta şef Muammer Usta olmak üzere tüm koro elemanlarına, solistlere ve saz ekibine teşekkür ederek “Sanat müziğine özel bir ilgi gösteriyorum. Bizim müziğimiz çünkü. Bize ait milli ve yerli. İnşallah başka bir programda yine birlikte oluruz. Bu aynı zamanda Giresun-Trabzon dostluğunun da bir nişanesidir. Zaten öyleydi. Salonlarımız musikiye, sanata her zaman açıktır. Bunlar bizim değerlerimiz. Gençlerimize de bunu öğretmeliyiz” dedi.

Trabzon Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ufuk Bulut’ta emeği geçenlere teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber