Zamansız Şarkılar Konseri ayakta alkışlandı

Yukarıdaki dörtlüğü hepimiz çok iyi biliriz, çok severiz, hatta söyleriz de. Ali Tekintüre’nin bu ölümsüz eserini arabeskin babası Müslüm Gürses’in sesinden dinledik, sevdik. Önceki akşam Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin AKM Salonu adeta bu sözlerle çınladı.

Geçen yıl Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu değişik konseptte bir konser vermiş ve büyük beğeni kazanmıştı. Aynı topluluk bu yıl çıtayı biraz daha yükseğe çıkararak “Zamansız Şarkılar” adı altında iki konser daha verdi.

TSM, Fantezi ve Arabesk şarkılardan oluşan repertuar izleyiciler tarafından da çok beğenildi. Hamamizade’deki “Gel Bahtımın Kar Beyazı” isimli ilk konserde yer yerinden oynarken önceki akşam da bu kez KTÜ AKM’de tıka basa dolu salonda “Hangimiz Düşmedik Kara Sevdaya” isimli konserle izleyici karşısına çıktılar.

Muhteşem şarkılar nostalji yaşattı…

Sunuculuğunu edebiyat öğretmeni Sultan Okur’un yaptığı gecede Trabzon’un en donanımlı isimlerinden, yorumu ve efendiliği ile tanınan öğretmen Vecdi Bülent Çiftçi yönetimindeki TSM korosu muhteşem bir konser verdi. Yine izlemeye gelenlerin ağzı açık kaldı, coşku tavan yaptı.

Saz ekibinin eforu, korist ve solistlerin şıklığı, mikrofon başına gelen okuyucuların profesyonellere taş çıkarır performansı en önemlisi de salonu dolduran yüzlerce sanat dostunun tüm şarkılara içtenlikle eşlik etmesi gecenin öne çıkan yanlarıydı.

Seneye başka olacak…

Program sonunda koro şefi Çiftçi’ye çiçeğini takdim eden Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş doyumsuz bir gece yaşadıklarını en kısa sürede yeni sezonun gelmesini bekleyeceklerini belirterek, “Hocamız her ne kadar sezonu noktaladık dese de biz daha yeni başlıyoruz. Önümüzdeki sezon çok başka olacak” dedi.

Gece sonunda doyumsuz sesi ve yorumuyla 3 güzel eser seslendiren Vecdi Bülent Çiftçi de “Kısa zaman aralıklarıyla çok yoğun çalıştık ve tüm arkadaşlarımla birlikte büyük bir efor sarf ettik, yorulduk. Artık dinlenme zamanı. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Sağ olun, var olun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eylül ayında tekrar buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber