İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Böyle bir yazı yazman pek huyum değil.

Milletvekili çocuklarına TBMM’de sınavsız iş konusu çok su kaldırır.

Mecliste Milletvekili çocukları sınavsız hemen işbaşı yapıyormuş ve her partinin kontenjanı varmış. (BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci söyledi).

Genel Başkan Mustafa Destici’nin kızının sınavsız, KPSS puanı olmadan TBMM'de kadroya alınması normal değildir. Böyle bir durum açlıkla mücadele eden 12 bin lira maaş alan emeklinin çocuğu işsiz iken Vekil çocuğu için hiç etik değildir.

‘’TBMM'de 5 bin üzerinde personel var, onların tamamı hangi yasa, usul, kanunla işe girmişse benim evladımda aynı usulle işe girmiştir “diyerek çocuğunun işe girdiğini söyleyen Genel Başkan Destici’ye seslenmek istiyorum.

Sn.Destici, Milletvekilliği yaptığınız için yakından biliyor ve itiraf ediyorsunuz ki çocuğunuz sırf Milletvekili çocuğu olduğu için Yüce Mecliste işe girdi. Aldığı ücreti söylemiyorum. İşe girdiğini söylediniz.

Ey Destici o Meclis babanızın dükkânı mı ki istediğinizde hemen çocuğunuzu işe alıyorsunuz.

Ben Milletvekili değilim, partili değilim AKP’li hiç değilim. İki oğlumda Ankara’da Üniversite bitirdi. Hele bir tanesi Fakültesinin ve Bölümünün 1.olarak okulundan mezun oldu ama 2 yıldır işsiz. Mezuniyet töreninde kızı da sizin kız gibi Mecliste işe alınmış Rektör Prof.Dr. Ünüvar tarafından belgesi verilmişti. Eğer Mecliste vekil çocuklarına veya AKP li çocuklara iş veriliyorsa benim çocuklarıma da iş vermelisiniz. Çünkü orası Milletin Meclisi, AKP’nin veya Milletvekillerinin çocukları için İşyeri değildir.

Hep vekil çocuğu, yakını veya AKP yandaşları ile İmam Hatipliler işe alınmasın benim evlatlarımı da hangi yasa ise o yasa ile Mecliste işe almanızı rica ediyorum.

----------

Ye kürküm ye, ne paraymış

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın iki kişilik yemeğine 168 bin liralık fatura.

AKP li bürokratların şarap içtiğini de bu haberle öğrendik.

Turistik bir yerde yenen yemeğin ve içilen bir Şarabın Şişesi 3000 Euro imiş.

AKP li bürokrat Kıratlı faturayı yönetim kurulu üyesi olduğu Borsa İstanbul'a kestiriyor. AKP'lilerin Vakıfbank, THY, Turkcell, Türk Telekom gibi birden fazla kurumda yönetim kurulu üyesi olmaları sadece ikinci, üçüncü maaş üstünden tartışılıyor ama asıl konu bu kurumlara gönderdikleri faturalar, kurumların verdiği limitsiz kredi kartlarıdır.

Korkunç lüks hayatlarını tek kuruş ödemeden halkın parasıyla böyle sürdürürler, 3 bin euroluk şarap içebilirler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber