A milli takım, gruptaki son maçı olan Çekya ile, çok heyecanlı ve arzu dolu beklentiler eşliğinde sahaya çıktı. Gruptan çıkmak için beraberliğin yettiği maçta, zorlanarak 2-1’lik galibiyetle son 16 biletini aldı.

Montella’nın sahaya sürdüğü ilk 11’ine bakıldığında, vaz geçemediği ve oldukça hatalı oynadığı aşikar olan Samet yine kadroda ve kalede Uğurcan beklentilerinin aksine, 
Mert Günok kalede maça çıktık. 

Montella’nın Uğurcan Çakır, Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan’la ne alıp veremediği var, neden bütün eleştirilere ve beklentilere rağmen bu oyuncuları oynatmıyor anlamak mümkün değil. 

Bu eleştiriler ve hayal kırıklıkları ışığında maça, Çekya cesur, Türkiye kontrolü ve kalecimiz Mert ise iyi başladı. İlk 20 dakika Çekya oyun üstünlüğü ile üzerimize geldi ve pozisyonlarda buldu ancak, Mert gole izin vermedi.

Taraftarımızın inandığı kadar milli takımın inanmadığını görüyoruz, beraberlik yetiyor diye böylesine bir maçı berabere bitirmeye oynamak çok saçma geldi bana. 

Neyseki maçın 11.dakikasında sarı kart gören Barak, 20.dakikadaysa ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Türkiye 10 kişi kalan Çekya karşısında oyunu dengeledi. Birazda üstünlüğü ele aldı diyebiliriz. 

Fakat, devrenin uzatma dakikaları dahil kalan 28 dakikalık bölümünde, üstün oynayan A milliler, maalesef kaleye isabetli bir şut bile atamadı. Buna karşın Çekya bulduğu pozisyonda etkili oldu ve neyseki Mert gole izin vermedi. Devre 0-0 beraberlikle geçildi. 

Maçın ikinci yarısına millilerimiz daha istekli arzulu ve baskılı başladı, zaten bu baskıda hemen golü getirdi. Maçın 51.dakikasında Hakan Çalhanoğlu’nun sert ve düzgün vuruşu, çok şükür ağlarla buluştu. Ve 1-0 üstünlüğü ele aldık. 

20.dakikada 10 kişi kalan rakibe karşı zorlanarak oynamak, zorla gol bulmak, kendilerine inanan taraftarlarını mutlu etmek zor olmasa gerek fakat, biz millet olarak alışığız zoraki mutluluklara! 

Üstünlük golünü bulduktan sonra anlaşılmaz şekilde oyundan düşen millilerimiz, 10 kişilik Çekya karşısında zor anlar yaşadı ve Maçın 65.dakikasında Arda Güler çok net bir pozisyonda topa vuramayınca 2. golü bulamadık, akabinde Çekya kontra atağa kalkınca bu atakları golle sonuçlandı. Maç 1-1 oldu. 

Bu dakikalarda Gürcistan’ın Portekiz karşısında 2-0 üstün olduğunu duyunca, stresimiz kat be kat arttı. Millilerimiz yine me yaptı yaptı milleti strese sokmadan güldürmediler. Öldük öldük dirildik da kardeşim. 

Maçın uzatma dakikalarının 4.dakikasında Cenk Tosun harika bir gole imza koyarak derin bir nefes almamızı sağladı. 2-1

Hey Montella bu adam golcü, golcü golcü, Cenk’e zamanında süre verseydin bu kadar stresi de çekmezdik. Eleştirilere inatla kulak tıkaman işi zora soktu. 

Türk milli takımımız bu sonuçla grubunu ikinci tamamlayarak, bir üst tura, yani son 16 takım arasına katılmaya hak kazandı. Ve Avusturya’nın rakibi olduk. Şimdilik devam. 

(2011’DE HANS ŞİKEYİ GÖRDÜDE HASAN GÖREMEDİ)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber