Trabzonspor, bu sezonki ilk resmi müsabakasına Avrupa’da çıktı. Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda, Ruzomberok ile karşılaşan Trabzonspor, Slovakya’da turun kapısını aldığı 2-0’lık skorla ardına kadar aralayarak, Trabzon’daki rövanşa turu atlamak kaldı.

Sezonun ilk resmi müsabakasının ilk on birini de hoca açıkladığında, Abdullah hocanın merak edilen bu müsabakaadaki ilk 11’i 
Uğurcan
Denswil
Mendy
Ozan
Lundstram
Umut G.
Bardhi
Trezeguet 
Vişça
Draguş’dan oluştu.

Kadroya baktığımızda, ilk 11’e ilk müsabakada giren yeni transferlerden üç isim var, 
bunlar Ozan Tufan, Draguş ve 
İngiliz oyuncu Lundstram, darısı diğer yeni oyuncuların başına.

Maçın ilk 20 dakikasında Trabzonspor’un baskısı ve üstünlüğü gözükse de, üç tane net pozisyon bulan Ruzanberok oldu. bu pozisyonlarda Uğurcan çok dikkatliydi ve gole izin vermedi. 

Bu arada dipnot olarak şunu yazmak istiyorum genel olarak Uğurcan sezonlara çok kötü başlarlardı ancak, bu maç ilk maç olmasına rağmen çok diri, arzulu ve istekli gördüm kendisini inşallah bu sene sezona da çok iyi başlayacak temennisinde bulunmak istiyorum.

Ayrıca şu an ilk 11’de olan üç yeni transferden söz edecek olursak, Draguş ve Lundstram hakkında konuşmanın erken olduğunu ama kumaşların iyi olduğunun maçın ilk 20 dakikasında bile göründüğünü söyleyebilirim.

Fakat Ozan Tufan kardeşimizden bahsedecek olursak, her zamanki gibi kilo problemi ve performans eksikliği ile göze battığı apaçık aşikardı.

Maçı izlerken ülkemizin Bozkırı ve Bozkırın Tezenesi Neşat Ertaş’ı ile ünlü ili, Kırşehir’den çok değerli ve sevgili kardeşim, Cüneyt Eryılmaz mesaj attı “abi Ozan sahada sadece yürüyor” diye. 
Ben de evet haklı olduğunu, her zamanki gibi Ozan kardeşimizin kilo ve performans sıkıntısı olduğunu kendisine yazdım. İnşallah düzelecek temennisinde de bulunduk tabii ki.

Eski oyuncularımız ise bildiğiniz gibi,Vişça, Trezeguet, Denswil, Mendy, Eren ve Bardhi performanslarıyla göze batan isimler oldu. Uğurcan Çakır ise geçtiğimiz sezonda birakterımızın çok çok üzerinde bir performansla karşımıza çıktı. Allah daim etsin inşallah.

Maçta dakikalar ilerledikçe Trabzonspor’un baskısı arttı tabi, Trabzonspor’un kalitesi rakibine oranla çok daha yüksek olduğu için bu kalite farkı da dakikalar ileridedikçe sahada gözle görülür şekilde ortaya çıkmaya başladı.

Maçın 39. dakikasında Trabzonspor ani bir atakta, sağ açıkta Vişça ile topu buluşturdu ve Vişça bu topu o kadar olumlu kullanıp ceza sahası içerisine girdi ki, resmen Trezeguet’ye alda at dedi. Trezeguet’de affeder mi affetmedi golü attı ve Trabzonspor’u bu deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ve bu golle maçın ilk devresinde bu skorla bitti.

Trabzonspor ikinci devreye de pozisyonla başladı. Yine Visca sağ kanattan ortaladı ve yine Trezeguet karşıladı ancak bu sefer topa dokunamayarak takımının ve kendinin ikinci gölünü kaydedemedi. 

Ancak ilerleyen dakikalarda Ruzonberok’da pozisyonlar buldu ve yine bu pozisyonlarda Uğurcan Çakır gole izin vermeyerek kalesinde devleşti.

Maçın ilk devresinin ikinci bölümünde ve ikinci yarının tamamında ortaya koyduğu oyunla, yeni transfer Lundstram, Trabzonspor’a çok faydalı olacağını göstermiş oldu. Oyunu okuyuşu ve oyuna yön verişi, ayrıca uzun ve  araya attığı paslarla dikkat çeken Lundstram, Hamsik’i bana hatırlatmasıyla isabetli transfer gibi görünüyor.

Abdullah hoca yaptığı değişikliklerle bazı oyuncularına da şans vererek süre almalarini sağladı fakat, maçın 75. dakikasından sonra Trabzonspor inanılmaz 1°’de şaşkınlık yaşayarak oyunda bocaladı ve zayıf rakibine üst üste pozisyonlar verdi. Bu pozisyonlarda çok şükür ki kaleci Uğurcan’ın performansının yanında direkleri de geçemediler.

Bu turda Trabzonspor’un rakibi güçlü bir ekip olsaydı buradan üzülerek ayrılabilirdik, umarım oyuncular da teknik heyette bunun farkındadır.

Trabzonspor’un yeni transferi Cihan Çanak süre aldığı ilk müsabakada, sırtına geçirdiği 61 numaralı formasıyla jeneriklik bir gole imza atarak skoru 2-1 yaptı. Bu skorla Trabzonspor, rövanş maçında Trabzon’da sadece turu geçmek için sahaya çıkacak. 

Kısaca papara‘da tur garanti.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber