ARTVİN DE ÖNKOLOJİ HASTANESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

CHP Artvin Milletvekili, TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan Karadeniz'in unutulmaz değeri Kazım Koyuncu'yu vefat yıl dönümünde TBMM Genel Kurulu'nda andı. Bayraktutan ayrıca Karadeniz Bölgesi'nin kanser hastalığı ile mücadelesini vurguladı ve bölge halkının talepleri doğrultusunda Artvin ilinde Onkoloji Hastanesi kurulması gerekliliğini dile getirdi.

Bayraktutan'ın konuşması şu şekilde:

"Bugün; Artvin'imizin, Hopa'mızın şair ceketli çocuğu Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının 19'uncu yıl dönümü. 

Çernobil faciası sonrası Doğu Karadeniz Bölgesi'nde her geçen gün artan kanser vakaları nedeniyle bölge halkı kanser hastalığı tanısıyla hastanelere akın etmiş ve tedavisi için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmıştır. Kanser nedeniyle gerçekleşen ölümler Karadeniz'de hemen hemen her eve uğramış, her ailenin canını yakmıştır. Karadeniz'de her geçen gün artan kanser hastalığı sebebiyle tedavi için diğer illere sevk bekleyen bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesi ve kanser hastalığının yerinde tedavisinin sağlanabilmesi adına Artvin ilinde onkoloji hastanesinin açılması elzemdir. 

Bölge halkının bu talebini bir kez daha dile getiriyor, bu vesileyle hepimizin ortak değeri Kazım Koyuncu'yu kanser nedeniyle kaybedişimizin 19'uncu yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber