Sayın Valim, Trabzon ilimizde Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesinin Yomra Kaşüstü mevkiinde bulunan ek binalarının da ayrı bir hastane olduğu yüksek malumlarınızdır. Bu hastaneyi ana yola bağlayan bir buçuk iki km yi geçmeyen kısa bir yolu vardır. 

Sizlerin de malumları olduğu gibi bu yol hem virajlı ve hem de gidiş ve gelişli tek bir yol şeklindedir.  

Bu durum, özellikle hastanemize gelen acil hastaları ulaştırmada büyük zorluklar oluşturmaktadır. Zaman zaman da kazalara sebebiyet vermekle birlikte acil hastaların hastaneye sevkinde hayati önem taşıyan zaman kayıplarına neden olmaktadır.. 

 Durum bu şekilde devam ederse, söz konusu hastane yolunda giderek yoğunlaşan trafik, büyük facialara yol açan kazalara neden olabileceği açık bir şekilde ortadadır.  

Sizlerden bir vatandaş olarak bu konudaki ricamız, anayoldan ayrılan ve hastaneye kadar uzanan bahse konu yolun gidişli gelişli çift yol olarak bir an önce inşa edilmesini temin etmenizdir.  

Diğer talebimiz de biliyorsunuz ki, İzmit Cengiz Topel havaalanından ilimize hiç sefer yapılmıyordu. Neyse ki, şimdilerde haftada bir veya iki kere Cengiz Topel havaalanından Trabzon’a sadece geliş istikametinde olmak üzere seferler başlatılmıştır.  

Sakarya-İzmit bölgesi ile ilimiz arasında çeşitli nedenlerle yoğun bir yolcu trafiğinin bulunduğu sizlerin de malumlarıdır. Yeni başlatılan İzmit Cengiz Topel havaalanı ile Trabzon havaalanı uçuşlarının karşılıklı olarak yapılmasını istiyoruz.  

Nasıl İzmit Cengiz Topel havaalanından geliyorsak, Trabzon havaalanından da direkt olarak İzmit Cengiz Topel havaalanına gidebilmeliyiz. Şimdilerde Trabzon havaalanından kalkan bir uçak ile Sakarya’ya gidecek olan bir kişi Sabiha Gökçen Havaalanına gitmek zorundadır.  

Bu da yolcular açısından büyük meşakkatlere ve zaman kayıplarına neden olmaktadır.  

Haklı olduğuna sizlerin de kani olduğunuzu düşündüğüm bu taleplerimizin gerçekleştirilmesi konusunda girişimlerinizi beklemekteyiz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber