Örneğine çok rastlanmayacak bir durum yaşandı Trabzonspor’da

Şöyle bir araştırma yapılsa, transferlerde imzası olan, takımın yurt dışı ve yurtiçi kamp programını yapan, oyun sistemini yerleştirmek için, yeni gelen ve eski oyuncularıyla sık sık toplantı yapan, bu toplantılarda toplu ve bireysel olarak oyuncularına motivasyon aşılayan, daha henüz ligde bir müsabaka oynamış o müsabakada da mağlup olmamış berabere kalmış bir hocayı, görevden istifa ettirip yeni bir hoca getirip, bugüne kadarki yapılan bütün hazırlıkları altüst etmek herhalde Trabzonspor camiasından başka bir camiada olmamıştır.

İnşallah yeni gelen hoca, kim olursa olsun başarılı olur. Başarısız olma lüksü yoktur. Çünkü Trabzonspor’un şu aşamadan sonra yeni bir külfet daha kaldıracak gücü kalmamıştır.

Tamam oynattığı futbolu uzun zamandır taraftar eleştiriyor beğenmiyor, bu takımı şampiyon yapmasına rağmen bu kadar eleştiri aldı, o nedenle artık burada durması imkansız hale gelmişti ve öyle oldu böyle oldu derken Abdullah Avcı gitti eyvallah.

Peki Trabzonspor’un hocası kim olacak diye bütün Taraftar merak içinde beklerken, taraftarın büyük bir çoğunluğu Fatih Tekke’nin Trabzonspor hoca olmasını istiyordu ve yönetim taraftarın sesine kulak vererek, tam Fatih Tekke oldu derken, bir anda işler tersine döndü ve ibre Şenol Güneş hocadan yana çevrildi.

Öncelikle baştan şunu söyleyeyim, benim için bu iki isimden birisi hoca olacakmış farketmezdi, ikisini de seviyorum. Şenol hoca çok tecrübeli olmasına rağmen belki tercih edilmeli diye düşünenler olsa da, Fatih Tekke’nin ise futbol mentalitesi ve çalıştırdığı takımlarda oynattığı futbol, ayrıca cesur ve cesaretli kararlarıyla birlikte dik duruşu, Bence tecrübedeki eksikliğini fazlasıyla kapatacak bir kişilikti.

O nedenle, bir çok taraftar gibi ben bu iki isim arasında isimlere takılıp, yorum yapmayacağım. Benim düşüncen hoca kim olursa olsun, bütün Trabzonspor taraftarının hocası olacaktı. Böylede olmalıydı. Başarı istiyorsanız, Trabzonspor’u seviyorsanız bu böyle olmalı ve olmak zorundadır. 

Ve Trabzonspor açıklamayı yaptı, yeni teknik direktörümüz Şenol Güneş oldu. Artık söz bitti. Sıra koşulsuz şartsız destek olmaktan geçiyor. 

Bu anlaşma Şenol Güneş hocanın, kariyerinde nokta koyma sözleşmesi olabilir! O nedenle hocanın Türk futbolundan Trabzonspor adına alacağı var, onu almaya geldi diyebiliriz. Bizde bu mücadelede hocaya yardımcı olmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok ve buna mecburuz. 

Hoca Trabzonspor’a para kazanmak için mi geldi sanıyorsunuz?
Hayır, hoca Trabzonspor’a hesap kesmeye ve her şeyini borçlu bildiği bu camiaya bir şampiyonluk hediye etmeye ve öylede kariyerine nokta koymaya geldi. 
İnşallah başaracakta. 

Ayrıca,
Hoca çok daha tecrübeli geri geldi ve yine rakibi büyük ihtimalle Fenerbahçe olacak ve eski hesabı kesmek isteyecek, bu hesabı keserken taraftar onunla beraber olmalı. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber