CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ’DEN ARAKLI KATI ATIK TESİSİNE SERT TEPKİ: "BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!"

Suiçmez, Trabzon’un Arsin ve Araklı ilçelerindeki vatandaşlardan gelen yoğun şikayetlere dikkat çekerek, tesisin yarattığı sorunları ve yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmemelerini kınadı.

“Koku Sorunu Hala Çözülemedi”

Geçen yıldan beri Araklı Katı Atık Tesisinin yarattığı sorunları gündeme getirdiklerini hatırlatan Suiçmez, vatandaşların yaşam kalitelerinin bozulduğunu belirtti. "Koku olmayacak dediniz, ama vatandaşlarımız kokudan pencerelerini açamaz hale geldi" diyen Suiçmez, tesisin altındaki akarsuya atık su karışması nedeniyle su kaynaklarının da etkilendiğini vurguladı.

“Vatandaşların Sağlıklı Çevrede Yaşam Hakları İhlal Ediliyor”

Tesisin çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerine dikkat çeken Suiçmez, “Vatandaşlarımızın sağlıklı çevrede yaşam hakları açıkça ihlal edilmektedir. Ama artık bıçak kemiğe dayandı!” ifadeleriyle durumun ciddiyetini ortaya koydu.

“İktidar Milletvekillerine Çağrı: Ya Düzeltin ya da Kapatın”

Suiçmez, Trabzon’un iktidar milletvekillerine seslenerek, “Ya bu tesisin doğru işletilmesini sağlayın, ya da gereği yapılmayacaksa doğayı katleden bu tesis bir an önce kapatılsın!” ifadeleriyle yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. 

Vatandaşların haklarını koruma ve çevreyi koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Suiçmez, yetkililerin acilen harekete geçmesini istedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber