DEVA PARTİ MİLLETVEKİLİ HASAN KARAL’’ YAŞANAN OLAYLAR ÇÜRÜMÜŞ DÜZENİN SONUCUDUR’’

İSMET KÖSOĞLU

“Sırf para için yenidoğan bebekleri öldürenlerden yaşlıların canını hiçe sayarak rant elde edenlere, annesini, babasını, kardeşini veya hiç tanımadığı birilerinin canına kıyanlara şahit oluyoruz. Yaşanan bu olaylar münferit düşünülemez, tek başına değerlendirilemez. Bu çürümüş düzenin, toplumsal ahlaki çöküntünün bir sonucu.” diye konuştu.

DEVA Parti Milletvekili Hasan Karal “Gelecek kaygısı, ekonomik sıkıntılar, politik yaklaşımlar ne yazık ki olayları körüklüyor. Hakkın, hukukun, demokrasinin anlamı ve etkisini bile yitirmiştir. Toplumumuzda bütün bunlardan dolayı bir ahlaki erozyon baş göstermiştir. İçi boşaltılan değerlerimizin yerini haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, toplumsal çürüme ve tahammülsüzlük doldurmuştur. Bunun da yansımalarını ne yazık ki acı bir şekilde görüyoruz. Her güne yeni bir skandalla, her güne yeni bir katliamla, her güne yeni bir can yakıcı olayla uyanıyoruz. Vatandaşımız gergin, tedirgin. Gelecek kaygısı, ekonomik sıkıntılar, politik yaklaşımlar ne yazık ki bu olayları körüklüyor.” diye konuştu.

“Son 24 saatte 14 kişi öldürüldü”

Birçok ilde son 24 saatte yaşanan olayları sıralayan Karal “Ülkemizin dört bir yanında her gün vuku bulan bu olaylar, toplumsal çürümenin göstergesi. Sırf para için yenidoğan bebekleri öldürenlerden yaşlıların canını hiçe sayarak rant elde edenlere, annesini, babasını, kardeşini veya hiç tanımadığı birilerinin canına kıyanlara şahit oluyoruz.

Sadece son 24 saatte ülkemiz genelinde 14 kişi asayiş olaylarında öldürüldü. Adana’da 12 saatte 5'i kadın 6 kişi öldürüldü. Denizli'de bir kişi, babasını ve kardeşini öldürüp evi yaktı. Zonguldak'ta yaşlı adam bıçakla öldürüldü. Kastamonu İhsangazi'de bir kişi annesini öldürüp, intihar etti. Fethiye'de yaşanan bir olaya önce intihar denildi, sonra cinayet çıktı. Çorum'da bir genç, tartıştığı babasını bıçakladı. Şırnak’ta arazi keşfine giden ekibe silahlı saldırıda 1 kişi öldü.

Türkiye’nin her iline sirayet eden bu olaylar münferit düşünülemez, tek başına değerlendirilemez. Bu çürümüş düzenin, ahlaki çöküntünün bir sonucu.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber