İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon’a geldi

Başkan İmamoğlu, Trabzon Havalimanında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, ilçe başkanları, partili yöneticiler ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. 
Havalimanında konuşan Başkan İmamoğlu, ziyaretin amacının geçtiğimiz günlerde Irak'ta terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın mezarını ziyaret etmek ve ailesine taziyede bulunmak olduğunu söyledi.
Şehit Ömer Ayar’ın akrabası olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Aynı ailedeniz. Biliyorsunuz Trabzon’da aileler, farklı göçlerle dağılmışlardır. Biz Akçaabatlıyız ama köken olarak Köprübaşı’ndanız. Dolayısıyla Köprübaşı’nda, Maçka’da, farklı yerlerde olan İmamoğlu aileleriyle bağımız var. Şehidimizin cenazesinde olamamıştım, yurt dışı programım vardı. Fakat en kısa zamanda ziyaret edeceğimi söylemiştim. Şimdi gidip taziyemizi bildirip, duamızı edeceğiz” dedi. 

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ, MEMLEKETİMİZİN HUZUR İÇİNDE OLMASINI İSTİYORUZ”
Şehitleri rahmetle anarken terörü lanetlediğinin altını çizen İmamoğlu, “Memleketimizin huzur içerisinde olmasını istiyoruz. Umarım hem içeride hem dışarıda, memleketimize zarar veren tüm mihraklardan, terör örgütlerinden hep beraber kurtulduğumuz günleri de yaşarız, bunu diliyorum” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’ÜN TRABZON’U İLK ZİYARETİNİN 100. YILDÖNÜMÜ VURGUSU
Ziyaret gününün, Atatürk’ün Trabzon’a ilk geliş tarihi olan 15 Eylül 1924’ün yüzüncü yılına denk gelmesini de çok güzel bir tesadüf olarak nitelendiren İmamoğlu, şöyle konuştu:
“Bugün Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişi 15 Eylül 1924. Bu ilk seyahatlerinde benim mezun olduğum Trabzon Lisesi’ne de uğramış. Orada "Bedeni idman fikri idmanla muvazi olmalıdır" demiş. Umarım bütün çocuklarımız, gençlerimiz, hem beden idmanıyla hem fikirsel idmanıyla, yani çalışmasıyla, güçlü bir paralellikle hayata hazırlandığı güçlü bir ülke var ederiz. Bu güzel duygularla Trabzon’dayız. İnşallah Trabzon’a daha güzel haberlerle, daha güzel fırsatlarla gelmeyi çok isterim. Ama bugün şehidimizi anacağız.”
İmamoğlu ve beraberindekiler, daha sonra havalimanından ayrılarak Köprübaşı ilçesine hareket etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber