İYİ PARTİLİ AYDIN: TRABZON’DA FESTİVAL VAR, FESTİVALDE TRABZON YOK!

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Trabzon’da düzenlenen Kültür Yolu Festivali hakkında açıklamalarda bulunarak; yapılan organizasyonun Trabzon şehrinin izlerini taşımadığı belirtti. Trabzon’dan hiçbir kuruluşun fikri ve görüşü alınmadı diyen Aydın, "şehrimizde söyleşi, sergi ve konserlerin düzenlenmesini doğal olarak destekliyoruz fakat yöremizin sanatçılarının organizasyon dışında tutulmasına anlam veremiyorum. Kültür; tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan her türlü değerlerdir, fakat bu festivalde ne geçmişimiz var ne kültürümüz" dedi.

“KÜLTÜR FESTİVALİ DEĞİL AK PARTİ ETKİNLİĞİ…”

Trabzon’daki bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, bilim insanlarının, sanatçıların ve entelektüellerin bulunması gereken organizasyonda sadece iktidar partisi yetkilileri vardı. Her platformda vurguladığımız birlik ve bütünlük çağrımız yine havada kalmıştır diyen Aydın açıklamasına şöyle devam etti: "Trabzon Kültür Festivali değil adeta AK Parti etkinliğini çağrıştıran bir organizasyon ile karşı karşıyayız. Bunun yanında yerel basının tamamen festivalden soyutlanmaya çalışılması yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesidir" dedi.

“17 İLÇEDE SES SEDA YOK”

Festival programının diğer ilçelerimize ve turistik bölgelerimize yayılmadığını belirten Aydın, "Trabzon Merkez haricinde etkinliklerin düzenlenmemesi, festivali sınırlı bir görünümden kurtaramamıştır. Önceden belirlenen ilçelerle festival geniş bir alana yayılmalıydı. Festival açılışında Sümela Manastırı’nın adının kullanılması, ama Sümela’ya festivalde hiç yer ayrılmaması bu durumun en çarpıcı örneğidir" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber