Yoksulluğun Kıskacı: Emeklilik

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan ve Partili arkadaşları, Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Sayın Burhan Bayraktar’ı  ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Bu ziyaret ’in nedenini Turhan: “Trabzon’da yaşayan 193 bin emeklinin sorunlarını ve taleplerini dinlemek ve onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla” gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Trabzon’daki 190 bini aşkın emeklinin yaşadığı derin çıkmazlara değinen Burak Turhan, bu ziyareti “Emeklilerimizin sesini duyurmak ve onların hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmaları için atılmış bir adım” olarak nitelendirerek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
Trabzon’da 82 bin emeklimiz, kök maaş sebebiyle hiçbir zam almadan, ayda sadece 10 bin TL ile geçinmeye çalışıyor. Bu durum, emeklilerimizin yaşam standartlarını ciddi şekilde etkiliyor ve onların hak ettikleri refah seviyesine ulaşmalarını engelliyor. Emeklilerimiz bugün yoksulluğun kıskacında yaşamak zorunda kaldılar. Yıllarca çalışarak bu ülkeye hizmet etmiş, alın teri dökmüş emeklilerimiz daha iyi yaşam koşullarını hak ediyorlar.
2024 yılı her ne kadar Emekliler Yılı olarak ilan edilse de, ne Trabzon’da ne de ülke genelinde emekli vatandaşlarımıza yeterince sahip çıkılmıyor. Yapılan trajik açıklamaların ötesinde, bu şehrin yerel birimleri ve milletvekilleri de emeklinin yanında değiller. Her geçen gün uçuruma sürüklenen ekonomik buhranın yanık izlerini de emekli vatandaşlarımız çekiyor.
Trabzon Emekliler Deneği Başkanımız Sayın Burhan Bayraktar ile yaptığımız görüşmede, emeklilerimizin yaşadığı zorlukları ve çözüm önerilerini detaylı bir şekilde ele aldık. Emeklilerimizin daha iyi bir yaşam standardına kavuşması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladık. Saadet Partisi olarak, emeklilerimizin haklarını savunmak ve onların yanında olmak için yerelde ve ulusalda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Emeklilerimizin karşılaştığı ekonomik zorluklar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları problemler ve sosyal hayattan kopma riskleri, toplum olarak hepimizin dikkat etmesi gereken önemli konulardır. Bu ziyaret, emeklilerimizin sesini duyurmak ve onların hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşmaları için bir adım olmuştur. Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Sayın Burhan Bayraktar’a ve yönetim kuruluna misafirperverliği ve değerli görüşleri için teşekkür ederiz.
Saadet Partisi olarak, emeklilerimizin her zaman yanındayız ve onların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Emeklilerimizin daha iyi bir yaşam sürmeleri için gerekli tüm adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber