TRABZON’DA GENÇLER SPORA DOYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 18 ilçede yaklaşık 12 bin öğrencinin katılımıyla başlayan etkinliğin çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Yaz Spor Okulları açılış programına katıldı. Programda, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu da yer aldı. Ganita Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen ve renkli görüntülerin oluştuğu açılışta konuşan ve çocukları yaz tatilinde sporla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Genç, “Yavrularımız yoğun bir eğitim sezonunu geride bıraktı ve tatil yapmak, dinlenmek onların hakkı. Ancak bu tatil dönemini sporla geçirmek, sağlıklı gelişimleri açısından da çok önemli. Spor Bakanlığımız, valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın zihinsel gelişimi kadar bedensel gelişimleri de büyük önem taşıyor. Ailelerimizin fedakarca gayretlerine bu tür projelerle ortak olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

18 İLÇEDE START VERİLDİ
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünü hatırlatarak, "Atalarımızın da bir sözü var; ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ Bu yaz, çocuklarımız 'ben ne yapacağım' diye düşünmeyecekler. 18 ilçemizde aynı anda başlayan bu organizasyon, hemen hemen her branşta spor faaliyetleri ve kursları sunuyor. Antrenörler ve çalıştırıcıların gözetiminde, güvenli ve konforlu bir şekilde bu kurslara katılabiliyorlar. Hiçbir bedel ödemiyorlar, yeter ki gençlerimiz sağlıklı ve sağlam bir vücuda sahip olsunlar" diye konuştu.

32 BRANŞTA 12 BİN ÖĞRENCİ
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise, Yaz Spor Okulları’na 32 branşta 71 antrenörle faaliyetlere başladıklarını belirterek, “Hedefimiz, çocuklarımızın sporla daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak, spor altyapısını oluşturmak, spor kültürünü geliştirmek ve spor etiği çerçevesinde onları disipline etmektir. 18 ilçemizin tamamında tüm tesislerimizi çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine açtık. Şu anda yaklaşık 12 bin öğrencimiz kurslarımızda yer alıyor. Eylül ayına kadar bu sayıyı 20 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

GÖSTERİLER DÜZENLENDİ
Konuşmaların ardından çeşitli spor branşlarında gösteriler düzenlendi. Çocuklar ve gençler, antrenörlerinin rehberliğinde hazırladıkları gösterileri sunarak izleyenlerden büyük alkış aldı. Vali Aziz Yıldırım ve Başkan Genç’in, etkinliğe katılan öğrencilerin çeşitli oyunlarına eşlik etmeleri eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber