TFF Nisan ayında seçimli genel kurul kararı aldığını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, 31 Temmuz tarihine kadar TFF Olağan Genel Kurul toplantısının yapılması planlanmaktadır denilmişti.

A Milli Takımın EURO 2024 Finallerine katılmasıyla, turnuvanın başlangıç ve bitiş tarihi de göz önüne alınarak, 18 Temmuz 2024 (Perşembe) tarihinde seçimli genel kurulun yapılmasına karar verildiği açıklandı. 

TFF Başkan Adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu, mevcut başkan Mehmet Ekşioğlu ve Servet Yardımcı adaylık başvuru dosyalarını teslim eden isimler oldular. 

Aday olduğunu açıklayan Tolga Gani Zengin, ise Servet Yardımcı lehine çekilme kararı aldığını açıkladı.

Daha önce adaylığını açıklayan İsmail Uyanık ve Ardal Akış ise henüz resmi adım atmadılar.

Seçime bir hafta kalan süreyi de göz önüne alarak, belli ki seçim yarışı üç isim arasında geçecek.

Bu isimlerden, 
Fenerbahçeli olmasıyla bilinen ve UEFA’da da görev yapan Servet Yardımcı kazanma şansı en yüksek olan isim olarak medyada pompalanıyor. 
Fakat, belliki sadece Fenerbahçe’nin desteğiyle ve Fener medyasının pompalamasıyla bu düşünce hasıl olmuş durumdadır.

Çünkü sayın Servet Yardımcı kazanamayacağını anlamış olmalıki 11.07.2024 tarihinde yani bugün adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

Adaylardan bir diğeri, mevcut başkan Mehmet Ekşioğlu zaten görev yaptığı süre içerisinde, haksızlıkla yönettiği gerekçesi, hakemler üzerinde adilane otorite sağlayamaması ve bir çok kulüp ve taraftarı tarafından yoğun eleştirilere maruz kalması nedeniyle oldukça yıpranmış bir isim olarak öne çıkmaktadır. Bu yıpranmışlıkla kazanabileceğini ben şahsen düşünmüyorum.

Adaylardan bir diğeri, Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu 16 Süper Lig takımının ve ikinci üçüncü liglerden bir çok takımında desteğini aldığını açıklaması, 

Ayrıca sayın Hacıosmanoğlu’nun doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen bir isim olduğu, dik duruşu, cesaretli ve kararlı yapısı ayrıca liyakata önem veren bir isim olması hasebiyle, bunca delegasyonun da desteğini almış olduğunu açıklamasıyla, kazanmaya en yakın isim olarak gördügümü bildirmek istiyorum.

Geçmişte o koltuğa bilgi birikimi ve donanımıyla hazır olmayan, kısaca yakışmayan bazı isimler TFF başkanlığı yaptıysa ki yaptı ve uzun zamandır bu koltuğun aynı isimler arasında dönüp durduğunu da göz önüne alırsak, artık değişik ve renkli bir ismin başkan olması, ve bu isimle birlikte Türk futbolunda köklü bir değişimin yaşanması olasılığını da göz önüne alarak, sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkanlığı kazanması temennisinde olduğumu belirtmek istiyorum.

Ayrıca bir eleştiri de buradan yapmak istiyorum. 
Koskoca futbol federasyonu bir avuç delegasyonu uhdesinde yıllarca seçim yaptığını ve bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum..

Bu sistemin derhal değişmesi, üye sayısının artırılarak delegasyonun çok daha fazla katılımlarla TFF başkanlık seçimleri gerçekleştirmesi Türk futbolunun gücünü ortaya koyacaktır düşüncesindeyim. 

(ŞİKEYİ HANS GÖRDÜDE HASAN GÖRMEDİ)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber