TRABZON İŞKUR’DAN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA DANIŞMANLIK DESTEĞİ!

1-5 Temmuz 2024 tarihleri arasında çevrimiçi ve yüz yüze olacak şekilde grup görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet KABA “ YKS’den alınan puanların yanında öğrencilerin ilgi, beceri, yeteneklerinin öne çıkarıldığı, istihdam olanaklarının dikkate alındığı bir tercih dönemi daha iyi sonuçlar doğuracaktır. Yapacağımız çalışma ile tercih aşamasında olan öğrenciler, bölüm seçmek için ellerinde hangi seçeneklerin olduğu, bölüm seçerken puan dışında neleri göz önünde bulundurmaları gerektiği, MYTB (Mesleki Yönelim Test Bataryası) veya benzeri bir ölçüm aracı ile mesleki yönelim belirlemenin ve tercih dönemi için belirlenen bu stratejinin önemi hakkında bilgi sahibi olabilecektir. Bu kapsamda çevrimiçi ve yüz yüze olacak şekilde Kurumumuz Meslek Danışmanları tarafından grup görüşmeleri gerçekleştirilecektir. “dedi.

KABA sözlerine şöyle devam etti;“ Hayatınızın en önemli kararlarından biri olacak bu tercihler, hangi üniversiteye gideceğinizi, hangi bölümü okuyacağınızı ve hangi mesleği seçeceğinizi belirler. Bu nedenle üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok detay vardır. Tercih aşamasında olan öğrenciler ve veliler söz konusu grup görüşmelerine katılarak daha sağlıklı ve isabetli kararlar verebilecektir.”

Grup görüşmelerine katılmak isteyen üniversite adayları ve veliler Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilecektir.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber