Trabzonspor Kendi evinde kötü giden sezonun finalini Ankaragücü ile yaptı. Bu müsabakada Trabzonspor’un hiçbir beklentisi yokken, Ankaragücü’nün mutlak puana ihtiyacı vardı fakat, maçı Trabzonspor 4-2 kazandı. 

Aslında maçla alakalı pek de bir şey yazasım yok moral motivasyon olarak maça konsantre olamadığımı söylesem yeridir. Oyuncular da benim gibi düşünüyorsa, bu maçı doğal olarak Trabzonspor kaybedebilirdi. Zaten maçta bu minvalde ilerliyor ama öyle olmadı. 

Maçın ilk 25 dakikası topu rakibe bırakan ve defansif oyun anlayışıyla oynayan, mutlak puana ihtiyacı olan Ankaragücüydü anlamsız bir şekilde bu taktikle oyuna başladılar ama bunun meyvesini 25. dakikada aldılar.

Kazandıkları penaltı atışını gole çeviren Ankaragücü, 1-0 üstünlüğü eline alınca daha da temkinli oynamaya başladı çünkü bu skor ona fazlasıyla yetiyordu. Fazla temkin davranmak işine yaramadıya neyse!

Trabzonspor’da kaleci Uğurcan ve Mendy’nin cezalı olduğunu biliyoruz bu nedenle kadroda yoklar ancak, santrafor Onuachu neden kadroda yoktu onu biz anlayamadık.

Zaten Trabzonspor’da bitse de gitsek havasında oynadığı bir müsabakayı kazanarak bitirdi ve tatile gittiler. 

Hoca girsin diyenlere, gitmemeli dediğim için herkes bana kızıyor ancak, her kötü sonuçtan sonra hoca değişecek olursak ki geçmişte bu tecrübeleri yaşadık, hiçbir sonuç ve başarı elde edemeyeceğimiz gün gibi aşikardır.

Abdullah Avcı’nın da bu taraftara dünyanın takdirini kazanmış bir şampiyonluk mutluluğu yaşatmış olmasından mütevellit, henüz kredisinin bitmediğini, gelecek senenin yapılanmasını yapıp gelecek seneye takımın başında başlaması gerektiğini ve ondan sonraki ilk on hafta içerisinde, kendi geleceğinin yani kaderinin belirleyicisi olacağını düşünüyorum.

Taraftarın ne istediğini biliyorum, gelecek yıl Trabzonspor’un güçlü, baskılı, hücumu düşünen, hızlı ve iyi oynayan bir takım olacağını ve taraftarın böyle bir Trabzonspor izleyeceğini söyleyen hoca bu minvalde çalıştıklarini da söylüyor.

Ben de diyorum ki bu düşüncede olan bir hoca, ve bu düşüncesinin %80 hazırlık çalışmasını tamamlamış olan bir hocayı, göndermek ahmaklıktan başka bir şey değildir.

Hocayı göndermek isteyenler yerine Fatih Tekke ismini düşünmektedir. Halbuki bu baskıyla, Fatih Tekke antipatisi yaratmaktalar bunu hiç düşünmüyorlar. Her şeyin bir zamanı var, Fatih Tekke de sevdiğimiz bir kişilik ve mutlaka Trabzonspor’a teknik direktör olacaktır ama bu zamanı geldiğinde yani doğru zamanda olmalıdır. Aksi hem Trabzonspor’u hem de Fatih hocayı yıpratır.

Farkındaysanız maç yazısı yazıyorum ancak, maçtan çok başka şeyler anlatıyorum neden? Çünkü maç o kadar zevksiz ve o kadar kalitesiz ki bizim adımıza, tıpkı tatsız tuzsuz yavan aş gibi bir şey! Hem yavan aş gibi hemde dört gol attık düşünebiliyor musunuz? Bu maçın nesini aşkla şevkle heyecanla izleyip de kaleme dökelim insanın eli varmıyor.

Trabzonspor goller bulmaya başlayınca, Ankaragücü’nün bütün umudu ve gardı düştü ve artık direnemeyip, mağlup olunca küme de düştü. 

Trabzonspor, önce Vişça, ardından Enis’in üç golüyle Ankaragücü’nü 4-2 mağlup ederek ligi tamamladı.
Ve bu galibiyetle Ankaragücü küme düştü.

Bazı taraftarlarımızın anlamsız arzu ve isteklerine inanamıyorum!
Ankaragücü dostumuzmuş, ligde kalması için maçı ona vermeliymişiz, Konya düşmanımızmış, küme onlar düşmeliymiş.

Yaa arkadaşlar, kafayı mı yediniz?
Teşvik, şike gibi işlerden en çok mağdur olmuş Trabzonspor’dan şike yapmasını bekliyorsunuz! 
Yanlış düşünüyorsunuz!

Ben sonuçlardan memnunum, zaten çok kötü oynadığımız bir maçı Ankaragücü yenemiyorsa, küme düşsün abi!
Bu maça kadar akılları neredeydi?
Bu maça kadar başka işlerle uğraşan terbiyesizler son maçta bizden puan bekliyor. 

Futbolda dost yoktur, rakip vardır!
Futbolda düşmanlık iyidir, düşman adamı diri tutar!

Konyaspor’a gelince, onlarında birgün hesabını görürüz merak etmeyin, şimdi Trabzonspor’a düşmanlık etmelerinin mahcubiyeti ile kavransınlar.

Trabzonspor, Konyaspor’un rakibi Ankaragücü’nü, Konya’nın plaka sayısını işaret eden 4-2 ile yenip Konya’nın ligde kalmasına sebep olması ilahi adalettir. 

Trabzonspor bu kötü sezonu 4-2 lik galibiyet ile tamamladı. 
Hemde yavan aş gibi maçta dört gol attık iyimi! 
Neyse,
Bundan sonraki her hamle ve hazırlık gelecek sezonu şampiyon tamamlamak için yapılacak.

Seneye şampiyonluk mücadelesinde görüşmek üzere hoşçakalın. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber