Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-06-18 23:27:26

ARDA GÜLER’İN VARYA GÜLERSİN TÜRKİYE 

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 18 Haziran 2024, 23:27

Avrupa şampiyonası F grubunda mücadele eden Türk milli takımımız, ilk müsabakasını Almanya’nın Dortmund şehrinde saat 19:00’da Gürcistan ile oynadı.

Müsabaka iyi başlayan millilerimiz, 25.dakikada Mert Müldür’ün attığı harika golle 1-0 öne geçerken, bu gole Gürcistan’dan Mikautadze 32.dakikada kalecimiz Mert’in de hatasına karşılık cevap vererek skoru eşitledi 1-1 

Zaman zaman stoperlerimizin uyum sorunu yaşadığı, Samet’in hatalarıyla sıkıntılı anlar yaşadığımız ve böyle devam ederse bunun faturasının milli takıma ağır olacağını düşünüyorum.

Aslında o bölgede alternatifinin çok olduğu bir ortamda Montella neden bu kadar Samet’te ısrar ediyor anlamak mümkün değil. Mesela birileri Montella'ya Ahmetcan'ın Trabzonspor'da değil Ajax'ta oynadığını söylemesi gerekiyor.

Maçın ilk devresi 1-1 beraberlikle geçildi ve ikinci devreye yine iyi başlayan taraf millilerimizdi.
Ve neyseki dünya yıldızımız Arda Güler var! eğer Arda Güler’in varsa mutlaka gülersin. Maçta dakikalar 65 gösterdiğinde Arda Güler sol ayağıyla topu öyle bir noktaya gönderdiki, kalecinin yapabileceği hiç bir şey yoktu. 2-1

Arda Güler’in bu muhteşem golüyle Milli takımımız 2-1 üstünlüğü eline aldı, aldı fakat yine üstünlük fobisi hasıl oldu. Oldukça pozisyonlar vermeye başladık ve sıkıntılı anlar yaşadık. 

Maçın son anlarında hep beraber öldük öldük dirildik. Yani çok pozisyon verdik. 
Grubumuzdaki diğer takımlar bu pozisyonları kolay kolay kaçırmaz. 
Montella inadından vaz geçip önlemler almalı. Yani gerçekçi baktığımızda, maçı 3-2 aldık fakat takım resmen bir, hatta iki eksikle oynuyor gibiydi. Kanatlarda ve santraforda sıkıntı büyük.

Maçın uzatma dakikaları oynanırken   85.dakikada oyuna giren Kerem Aktürkoğlu topu boş kaleye yollayınca skoru 3-1 yaptı ve derin bir nefes aldık. Tarihimizde ilk kez bu seviyede bir turnuvaya galibiyetle başladık ve maçın en önemli olayı buydu.

Ayrıca bana göre maçın yıldızı Arda Güler pamuklara sarmamız gereken bir ışık saçıyor. Gerçekten ileride sahada büyük bir yıldız olacak ve hep beraber Türkiye’nin gururu olacak.

Yukarda da dediğim gibi Arda Güler’in varya gülersin Türkiye.
Arda Güler maç sonu TRT ekranına verdiği röportajında, uzun zamandır bu gölün hayalini kuruyordum ve oldu, çok mutluyum demesi gerçekten harika duygular içeriyordu.

Bu bayram günü bu galibiyetle Türk futbol severlere verdikleri mutluluk için çocuklara teşekkürler fakat yetmez ve daha iyi için daha iyi mücadele gerek. 

21 Hazıran’da Portekiz’le oynayacağımız müsabaka çok önem arzetti, bu müsabakadan puan yada puanlar alırsak gruptan rahat çıkarız diye düşünüyorum. Ancak Gürcistan maçındaki oyun bunun için yeterli olmaya bilir.

(2011’DE ŞİKEYİ HANS GÖRDÜDE HASAN GÖREMEDİ)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.