Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-08-11 22:20:02

AVCI TRABZONSPOR’DAKİ KARİYERİNİ RİSKE EDİYOR 

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 11 Ağustos 2024, 22:20

Trabzonspor, yeni sezona Sivasspor deplasmanında başladı. 

Abdullah Avcı dört gün evvel oynadığı Avrupa kupası mücadelesindeki kadroyu değiştirerek Sivasspor karşısına çıktı. Bardhi, Okay, Trezeguet ve Barısıc olmak üzere dört oyuncu birden değişti hoca. 

Trabzonspor müsabakaya her zamanki gibi iyi başladı ve iyi de oynadık ancak, iyi oynamak size puan vermiyor, puan almak için gol bulmak lazım.

Trabzonspor iyi oyununu, güçlü oyununu üçüncü bölgede rakip Ceza sahası içerisinde sürdüremiyor, rakip kalede pozisyon bulmakta zorlanıyor, rakip kaleye şut atamıyor, o nedenle oynadığı iyi oyun da boşa çıkıyor. Oynadığın iyi oyunun meyvesi gol olmadıkça, bu oyunun bir kıymeti ve değeri kalmıyor maalesef.

Sivasspor kontra ataklarla pozisyon arayan bir anlayışla sahada bulundu ilk yarı itibarıyla, topu oynayan Trabzonspor ancak iki net pozisyon bulan Sivasspor oldu, bu pozisyonlarda kaleci Uğurcan Çakır Sivasspor‘a geçit vermedi. Ve maçın ilk devresi 0-0 beraberlikle geçildi.

Maçın ikinci devresine daha üstün başladı ve bu üstün oyununu 70. dakikaya kadar sürdürdü. Bu dakikadan sonra Trabzonspor oyunda dengeyi sağladı ancak sevgili Abdullah hoca bana göre hatalı bir hamle yaptı.

Gole ihtiyacı olan Trabzonspor’un sağdaki tek santraforu Draguş’u oyundan alarak yerine, Ozan Tufan’ı oyuna koydu. Bu değişiklik Trabzonspor tribünlerinden oldukça tepki çekti ve bu tepki bana göre de haklı bir tepkidi. Nwakaeme’yi santrafor bölgesine çeken Abdullah hoca Trabzonspor‘daki kariyerini riske etmeye devam ediyor.

Maçın son anlatında baskısını oldukça arttıran Trabzonspor gol bulmakta zorlanınca dakikalar 87’yi gösterdiğinde Trabzonspor türbinleri Avcı istifa tezahüratı yapmaya başladı. Belli ki bu diş sallandı çıkmadan sancısı geçmeyecek de hayırlısı olsun. 

Trabzonspor bu deplasmandan bir puanla dönüyor, yani maç 0-0 sona ererek, Trabzonspor lige puan kaybederek başlıyor. Haftaiçi Avrupa kupası rövanş mücadelesi oynayacağız Viyana‘da bu maçın sonucuda çok önemli, olaki olumsuz bir sonuç çıktığında Trabzonspor’da neler olabileceğini hep birlikte göreceğiz. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.