Hayatı güzelleştirmek için dikkat edilecek hususlar vardır. Bu hususların başlıcaları da söz söyleme sanatı, kişiliğimizi koruma, sosyal hayatı okuma sanatı gibi meziyetler gelmektedir. Günümüz de sıkça söylediği sözle abat olan da berbat olanlarla da karşılaşmaktayız. Bizim için çok faydalı olan zamanı kullanamadığımız gibi birçok imkân ve fırsatı ihmal, istismar ediyoruz.
Güzel bir söz okumuştum yıllar önce. Yanlış üslup, doğru sözün celladıdır, diye. Sözü söylerken doğru yerde ve doğru zaman da söylemesini bilmeliyiz. Söz ola kestire başı, söz ola durdura savaşı diye çok güzel bir atasözümüz mevcut. Aslın da söz söylemeden önce suma gibi doğal bir hakkımızın var olduğunu iyi bilmeliyiz.
Geçen hafta sosyal medya hesabımdan ilçemizle ilgili kaleme aldığım bir yazıyı paylaştım. Beğeni ve yorum bombardımanın dan sonra konuyla ilgili bu yazıyı kale aldım. Çok değerli yorumların yanın da sataşma, değersizleştirme ve ötekileştiren yorumlarda gördüm.
Yazının girişinde bahsettiğim gibi hayatı çekilmez kılmak için değil güzelleştirmek için çalışmalıyız. Medeni cesaretini gösterip bir fikir, bir düşünce ve bir öneri ortaya koyanlara yardımcı olalım. Otaya koyduğu projeye, fikre ve düşünceye en azından saygı duyarak ortak aklın oluşmasına zemin hazırlayalım. Benim şahsen gördüğüm ve şahit olduğum ilçenin en büyük sorunu ortak akıl ve azamı şartlarda mutabakat eksikliği. Tarafgirlik, küçümseme, çekememezlik, düşünceye saygısızlık, küçük olsun benim olsun ve riyakârlık toplumumuzu çekilmez kılmaktadır.
Birde yanlışa yanlış diye bilme cesaret eksiğimiz var. Adap ve uslusunca yerli ve yerinde uyarmak ona göre muamele etmek insanlık borcumuzdur. Toplumun huzuru, refahı ve geleceği için toplum kan giren olmadan, fesada uğramadan gerekeni yapmalıyız.
Evet, Ülkemiz önce genel seçim ve yerel seçimler doğru gidiyor. Ülkemiz, bölgemiz ve ilçemize şimdiden hayırlı olur diyorum. Biz ilçe olarak ve bölge olarak aklımızı, irademizi, gücümüzü ve birlikteliğimizi umumun yüksek menfaati için kullanalım.
Son olarak, doğruya ve haklıya sahip çıkmak vicdani ve insani görevdir. Biz değerimizi koruyalım ki toplum değerli olsun. Makamlar, rütbeler ve güç kuvvet gelip geçicidir. Topluma ışık olmaya, değer katmaya çalışanlara selam olsun.
Kemal Özdemir
Değer Katmak…
Paylaş