Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-09-14 21:17:41

GONYA GARADENİZDE GUZEYİN GRALINI (!) TEK GOLLE GEÇTİ

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 14 Eylül 2024, 21:17

Tümosan Konyaspor sezonun ilk haftasıyla lige start verdiği Kasımpaşa deplasmanında, tam 3 atarak aldığı 3 puanla lige iyi bir giriş yapmıştı fakat, sonraki üç hafta işler, özellikle gol yollarında hiçte istenilen gibi gitmedi. 

Bu güzel deplasman galibiyetinin ardından evinde Galatasaray’ı konuk eden Konyaspor, taraftarının önünde oynadığı müsabakada, devreyi 1-1’lik beraberlikle kapadı fakat, Galatasaray’ın 59. dakikada Barış Alper’le bulduğu gole 90 dakika sonuna değin üstün oynamasına rağmen cevap veremeyerek, evinde oynadığı sezonun ilk müsabakasını maalesef hakemin kötü yönetimine sebep mağlup kapamıştı. 

Bu moral bozukluğuyla ligin yeni takımı Bodrumspor deplasmanına giden Konyaspor, muhtemelen rakibini de hafife almış olacak ki, bunun üzerine Bodrumspor’un maça iyi konsantre olması nedeniyle, henüz ligdeki tek galibiyetini Konyaspor’u 3-1 yenerek almış oldu. 

İki hafta üst üste kaybeden Konyaspor, bu kez evinde ligin tecrübeli takımı Kayserispor konuk etti. 90 dakika boyunca stresli ve kötü bir oyun oynayan Konyaspor’a karşı pozisyon bulup değerlendiremeyen Kayserispor ise şanssızdı diyebiliriz. gol ve oyun bakımından kısır geçen müsabaka 0-0 beraberlikle tamamladı. 

Milli maç tatili süresince Samsunspor deplasmanına iyi hazırlanan Konyaspor, gol yollarında çektiği sıkıntıyı gidermek için yeni yaptığı transferi, 28 yaşındaki Sloven santrafor Blaz Kramer’i de imzayı attırır attırmaz ayağının tozuyla Samsunspor deplasmanına getirdi. 

Bu arada Konya yerel basını, KonTV, Konya olay TV, AHB medya, Pusula gazetesi, Yenigün, Konya postası ve Anadolu’da Bugün’den çok değerli gazeteci arkadaşlarla gün boyu beraber olduk. Hepside çok bilgi birikim ve tecrübeye sahip gazetecilerdi ayrıca, cana yakın kişilikleriyle beni Samsun’da misafir gibi hissettirdiler. Kendilerine başarı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Çok değerli kardeşim, Konyaspor basın sorumlusu Abdullah Uluyurt, hem basın mensubu arkadaşlarla, hemde bizimle ilgisi oldukça sıcaktı. Abdullah beye bu alakası için ayrıca teşekkür ederim.

Ayrıca SÜMELA TOUR olarak bizden memnuniyetlerini dile getirmeleri, firmamız çalışanları başta operasyon şefimiz Tolgahan Kansız,  baş şoförümüz Mustafa Şenel ve bütün personelimizi, ayrıca yönetim kurulu başkanımız Müslüm Yaylı ile şirketimizin CEO’su Barış Memişoğlu’na motivasyon kaynağı oldu, olmayada devam edecek inşallah. 

Konya postasından tecrübeli ve sevgili gazeteci abimiz Uğur Özteke ile eskiye dair sohbetlerimizde, Konyaspor’dan olduğu kadar Trabzon ve Trabzonspor’dan oldukça bahsederken, Uğur abi, rahmetli Özkan Sümer’den sevgi dolu bahsetmesi beni oldukça duygulandırdı ve mutlu etti. 

Konya basınından arkadaşlarla, üstü kapalı sorularımla gerçekleştirdiğim gizli ama serbest röportajımda, Konyaspor hocası Ali Çamdalı’nın çok tecrübesiz bir isim olduğu, şu an Konyaspor’a ilaç olamayacak durumda kaldığını anlamaktayım. 

Konyaspor, belkide tarihinin en güçlü kadrosunu kurduğunu ancak, hoca da zayıfladığını, Konyaspor camiasınında hocaya büyük tepki gösterdiğini, ne hikmetse yönetimin anlamsız bir şekilde hocanın arkasında durduğunu, bu durumun Konyaspor’a zarar vermekten öteye gidemeyeceğini anlamaktayım. 

Öyleki, Konyaspor taraftarı, Kayserispor maçının 20. dakikasında hocayı protesto etti ve maç sonu Ali Çamdalı’yı istifaya davet ettiler ancak, her takımda olduğu gibi koltuk sıcak geldiğinden hocanın bırakmak gibi bir niyetinin olmadığını, tatlı koltuktan kalkmanın zor olduğunu anlıyoruz. Şahsen ben olsam 1 (bir) dakika istenmediğim yerde durmam, Ali hocayada bunu tavsiye ederim. 

Maça dönecek olursak, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Samsun deplasmanında maça kontrollü başlayan Konyaspor, sahadaki dizilişiyle belliki Ali Çamdalı önce kaybetmemeyi düşünmüş fakat, Konyaspor camiası artık hocadan elle tutulur, gözle görülür bir oyun ve sonuç bekliyor. 

Açıkçası maçın ilk devresi itibarıyla Konyaspor’un sahada dizilişinde kararsız olduğunu gördüm. 
Örneğin, maça 4-3-3 gibi başlayan Ali hoca, daha 20 dakikalık bölümde bile 4-4-2 ve 4-2-3-1 gibi dizilişlere evrildiki, bu kadar süre içerisinde takımın dizilişinde bu kadar tutarsızlık doğal olarak takımın oyununu olumsuz yönde etkiliyor.

Bu durumda da Samsunspor’un seyirci avantajıyla ve Konyaspor’un karışık oyun sistemini avantaja çevirerek daha iyi oynadı ve pozisyonlar ancak son vuruşlarda bu pozisyonları değerlendirmediğini izledik.

Sevgili Ali hocam, ben uzaktan bir futbol taraftarı olarak, tarafsız gözle baktığımda, senin stres içinde olduğunu ve bunun doğal olarak takıma olumsuz yansıdığını ve akabinde kötü oyunla kötü sonuçların geldiğini izlemekteyim. 

Bu durumun pozitife dönmesi çok kolay gözükmüyor, bu nedenle size tavsiyem taraftarın da istediği yönde ve kendinizi daha da yıpratmamak adına görevden güzellikle ayrılmanızdır.

Konyaspor’un tarihinde bu kadar kaliteli ve güzel oyuncuların transfer edilip böyle bir güçlü kadronun kurulduğu bir dönemde, daha medyatik, daha karizmatik, daha tecrübeli ve daha ateşleyici bir ismin teknik adam koltuğuna oturması gerektiğini düşünmekteyim.

Samsunspor’un baskılı ve iyi oynadığı maçta, Konyaspor yakaladığı ender pozisyonlardan birinde, topu uzaklaştırmada sıkıntı çeken Samsunspor’a Pedrinho’nun şık şutu ile faturayı kesti. ağlarla buluşan top ile Konyaspor maçta üstünlüğü eline aldı. 0-1 

Bu golden sonra Samsunspor moral olarak demoralize oldu ve dolayısıyla oyundan düştü. Ancak bunu değerlendirmesi gereken Ali hoca, o iş yerine Samsunspor hocası Thomas ile didişmeyi tercih etti. 

Ki, olayda net olarak haksızdı çünkü, Thomas hoca top sahaya girmesin diye son hamle topu çevirince top Konyaspor yedek kulübesine gitti ve bizim stres yüklü Ali hoca skor üstünlüğünün de egosuylada orada bana göre artistik davrandı. 

İkinci devreye de yine iyi başlayan Samsunspor Konyaspor üzerinde oldukça baskı kurmaya başladı ancak, pozisyon ve dolayısıyla gol bulmakta zorlandı.

Ali hoca 73.dakikada yeni transfer Kramer’i oyuna alarak Samsunspor’un baskısını kırmak istedi ancak, istediğini tam anlamda aldı diyemeyiz. Yalnız Kramer’in güçlü fizik yapısı ve topla buluşma becerisindeki etkinliği hemen göze battı. Takıma tam anlamda uyum sağladığında etkili olacağını düşünüyorum.

Maçın 90 dakikası Konyaspor’un 0-1 üstünlüğü ile bitti. 

Başta dediğim gibi, Ali hoca başta olmak üzere bir çok Konyaspor taraftarınında bu deplasmandan bir puanla ayrılmalarının kar olacağını düşündüklerini tahmin ediyorum ancak, şunu bilmelilerki bu oyunla her zaman kazanamazsın. Buradaki galibiyeti benim uğuruma sayıyorum haberiniz olsun. “ironi ironi” 

Sonuç olarak Konyaspor, pardon, Gonya Garadenizde Guzeyin Gralini Tek Golle Yendi. Önemli olanda bu zaten.

Ayrıca, 
Konyaspor’un bu zorlu deplasmanda üç puan alarak evine dönmesine güvenip bazı gerçekleri sümenaltı etmesin. Yukarıda Ali hoca ve oyun sistemi ile alakalı yaptığım bütün eleştiriler için yine aynı görüşteyim, bunu burada belirtmeden geçemeyeceğim.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.