Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-08-08 23:38:19

LİGE ÜÇ GÜN KALA HOCASINA İSTİFA DİYEN CAHİLDİR 

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 08 Ağustos 2024, 23:38

Trabzonspor Avrupa ligi 3.eleme turunda, rakibi Rapid Wien’i konuk etti.

Abdullah Avcı süpriz bir kadroyla sahaya çıktı. Defansta dünyaca ünlü Savic ve Malheiro’ya, orta alanda Lundstram, Ozan ve Cihan’a, forvette ise Draguş’a şans verdi.

Vişça, Mendy, Eren, Denswil ve kaptan Çakır’la da oldukça iyi ve güçlü gözüken ilk 11, maçada seyircinin desteğiyle iyi başlayan taraf oldu ancak, ilk devreyi gol yemeden bitirmemiz tamamen şansımızdı. 

Neden şanslıydık? 
Trabzonspor’un sahada dizilişi, oyuncu isimleri ve kadro değerine bakıldığında, oldukça iyi bir kadro ve güçlü gözüken oyuncu profilleri var fakat, Trabzonspor’un dörtte bir değerine sahip Rapid Wien irili ufaklı en az beş pozisyon yakaladı ve çok şükür ki, kimini değerlendiremedi, kimini ise Uğurcan kurtardı.

Rakibin bu etkili atak ve pozisyonlarına müteakip, Trabzonspor yok denecek kadar az, belki bir pozisyon üretebildi. Böyle oluncada ilk devreyi gol yemeden tamamlamamızı şans olarak değerlendirdim. 

Trabzonspor’un ilk 11’de Lundstram, Ozan ve Mendy gibi üç aynı profil oyuncuyu bulundurması ise başka ilgi çeken unsurdu ki, kulübede ise Okay Yokuşlu’da vardı! Bunuda eleştirmesek haksızlık olur, burada bir kadro mühendisliği hatası görüyorum. 

Ayrıca, bu maçta Trezeguet ve 
Bardhi ilk 11’de olabilirdi! Ancak yuhalanan bu iki oyuncu ilk 11’de olmamasının tek sorumlusu yine taraftardı, çünkü taraftar bu oyuncuları yuhaladığı için hoca onları oynatmakta çekimser kaldı.

Tamam yapıcı eleştirilere her zaman varım, daha lig başlamamış ligin başlamasına dört gün var, bizim Trabzonspor taraftarı Avcı istifa bağırıyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Rakiplerin bize kıçıyla gülmesi demektir.

Ayrıca bakıyorum da, Avcı'yı istifaya davet edenler Fatih Tekke diye de bağırıyor, 
Fatih Tekke gelse ve Trabzonspor iki yenilgi alsa onu da istifaya davet edecek bu taraftar, bu nedenle Trabzonspor’un sorunu hoca değil, sadece sorunumuz ve maalesef çok büyük sorunumuz sabırsız taraftarımızdır.

Maça dönecek olursak, bu akşamın en kötüsü teknik direktör Abdullah hocaydı, yani yaptığı kadro tercihi ve oyuncu değişiklikleriyle amatörce işler yaptı. Halbuki hoca oldukça tecrübeli bir hoca olmasına rağmen, orta alanda üç tane aynı tip oyuncuyu oynatması, forvet oyuncusunu dışarı alıp kanat oyuncusunu forvete koyması taraftarı çıldırtan hamlelerdi.

Bak ben bile eleştiriyorum, ama ligin başlamasına dört gün kala Avcı istifa demiyorum. Ben bu takıma güveniyorum. Trabzonspor’un şu anda kadrosunda gerçekten kaliteli oyuncular var ve iyi futbol için Trabzonspor’un zamana ihtiyacı var. Sabırsızlık gösterip daha sezon başlamadan bu takımı yıkmak ahmaklıktan başka bir şey değildir.

Rapid Wien genç ve dinamik bir takım. Ancak öyle üst düzey kaliteli bir takım olduğunu söyleyemeyiz. Sadece derslerine iyi çalışmışlar ve oynamaları gerektiği gibi oynamışlar, bence kendi adlarına sürpriz sonucu alarak evlerine döndüler.

Bundan bir önceki rakip Ruzomberok maçında Trezeguet’yi yuhalayan taraftar, bu maçta neden Trezeguet’i oynatmıyorsun diye hocayı yuhalıyordu. Bunların hangisi doğru şimdi? 

Yine sözümdeyim, şu aşamada avcı istifa demek cahillikten başka bir şey değildir. Şu anda Avcı‘nın istifa etmesi demek, Trabzonspor’un sezonu kapatması demek, şu anda Avcı’nın istifa etmesi demek, gerçekten rakiplerin sana kahkaha ile gülmesi demektir.

Trabzonspor’un Viyana‘da istediği sonucu alıp turu geçebilecek gücü var ancak buna inanmak ve yüreğini ortaya koymak gerekiyor. Diyelim ki olmadı eğlendik Trabzonspor ilk defa Avrupa kupalarında elenmiş olmayacak, o nedenle saçmalamayın bir mantığı yok beyler, ilk başlıyor ligin ilk 3-5 haftasını, bilemedin on haftasını görelim, ondan sonra hep beraber yaygarayı mı koparırız, yoksa meydanda horon mu teperiz o zaman bakacağız.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.