Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-08-16 06:29:35

LİGEDE HAVLU ATMADAN YÖNETİM OLAYA EL ATMALI 

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 16 Ağustos 2024, 06:29

Trabzonspor Viyana’da Trabzon’daki 1-0’lık mağlubiyetin rövanşına çıktı.

Maça ev sahibi takım Rapid Wien iyi başlayan taraftı ancak, onuncu dakikadan sonra Trabzonspor oyunda dengeyi sağlayarak ortasaha mücadelesi vermeye, pozisyon aramaya başladı. 

Fakat Trabzonspor pozisyon bulmakta gerçekten zorlanıyor, Trezeguet’in kanadını kalabalık tutan Rapid, Trabzonspor’a bu kanattan pozisyon vermedi. 

Sağ kanatta ise Vişça olmayınca Trabzonspor bu kanatta da bir varlık gösteremedi.

Trabzonspor’un birinci ve ikinci bölgede iyi olduğunu ancak, üçüncü bölgede sıkıntı yaşadığını bariz şekilde görebiliyoruz. 

Aslında zaman zaman birinci bölgede de oyuncuların birbirini tanımadığından pozisyon veriyoruz ancak, çok şükür Uğurcan kalede var da bu pozisyonlara geçit vermiyor.

Üçüncü bölgedeki sıkıntının giderilmesi için yönetimin transfer yapması şart, teknik heyetin de değişik oyun varyasyonları geliştirmesi şart ancak, her iki kesiminde henüz bir şey yapamadığı apaçık ortadadır.

Zaten taraftarla teknik direktör arasındaki, güvensizlik ve sıkıntı da buradan doğmaktadır. Umarım yönetim en kısa sürede bu bölgeye transfer yapar.

Maçta dakika ilerledikçe Trabzonspor’un stres yaptığı gözlendi. 30. dakikadan itibaren Rapid epey bir baskı kurdu, bu baskının karşısında Trabzonspor’da hata yapmaya başladı bu hatalar sonucu Rapid birkaç pozisyon buldu ancak değerlendiremedi.

Sanki dersin, Rapıd’in galibiyete ihtiyacı var, Trabzonspor’a 0-0 yetiyor ki, ilk yarının büyük bir bölümü bu şekil oynandı. Trabzonspor’un koca yarıda rakip kaleye bir tane şutu yok. Ozan Tufan koca bir 45 dakika topa ayağını degmedi. 

Bu takımda bir şeyler oluyor ama neler oluyor bu derhal açıklanmalı ve bu sıkıntıya neşter vurulmalı.

Maçın ikinci devresinde Trabzonspor inanılmaz bireysel ve Pas hatalarıyla başladı. Zaten sıkıntılı izlediğimiz bir maçı, spikerin hakemin verdiği kararları görmeyerek farklı karar vermiş gibi lanse etmesi ekran başında bizi iyicene sinir etti. 

Cihan Çanak‘ın bir tarafta, Draguş‘un diğer tarafta bireysel çalımları ve kaptırdıkları toplar sürekli Trabzonspor’u durdurdu.

Wakaeme 60. dakikada, Ozan’ın yerine oyuna dahil olunca, Trabzonspor’da bir hareketlilik yaşandı. Bu hareketlilik acaba gol getirir mi diye düşünürken, 77. dakikada Trabzonspor golü kalesinde gördü. 1-0 

Trabzonspor’da bilinmeyen bir sıkıntı var gibi duruyor ve derhal yönetimin bu konuya el atıp gereğini yapması gerekiyor aksi halde lig başlamadan lige de havlu atar bu takım. 

Lige havlu atmadan olaya el koyacak olan taraftar değil yönetimdir. Nasıl koyacağını da kendileri bilir. Bilmiyorsa bir zahmet onlar da istifa etsin.

Koskoca Trabzonspor 90 dakika boyunca kaleye şut tatmadan maç mı bitirirmiş. Bazı oyuncuların sürekli çalımı düşünmesi, bireysel oyun tercihleri, sanki sezon sonu gelmiş de kendini gösterecek gibi bir durum bu.

Bu görüntüye bakıldığında oyuncuların hocayı dinlemediği gibi bir durum söz konusu oluyor, umarım öyle değildir. 

Hocanın yaptığı oyuncu değişiklikleri de oyuna artı bir katma değer katmayınca değişen bir durum olmadı tabii ki.
Ve Pedro’nun kıramızı kart görmesi ise olaya tuz biber ekti. 

Böyle olunca da 87. dakikada Rapid ikinci gölünü buldu. Skor 2-0 olunca, perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir misali bu sonuç malumun ilamı gibi bir şey oldu. 

Bu sonuç tabii ki başta teknik heyete sonra oyunculara, daha sonra yönetime yazar ancak, günlerdir, haftalardır sosyal medyada linç kampanyası yapılan bir teknik direktörün bu baskıyla yaşadığı stres ve bu stresin oyuncular üzerindeki etkisi de gözardı edilmemeli. 

Bir anlamda bu sonucu hazırlayan ve doğuran bir kesim taraftardır da diyebiliriz. 

Bu sonuçla Trabzonspor konferans Ligi’nde playoff oynayarak yoluna devam edecek. Trabzonspor bu konferans Ligi playoff ve akabinde 
ne yapar bilemiyoruz ama, inşallah o zamana değin bazı şeyler değişir.

Bu maça dair gelinen noktada, bu sonucu doğuran bütün etkenleri ve isimleri şiddetle eleştirirken, sevgili kaptanımız Uğurcan Çakır’ı ayakta alkışlıyorum. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.