Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-10-18 00:31:53

SAYIN TRABZON VALİMİZ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ

MEHMET SADULLAH SAĞLAM

18 Ekim 2024, 00:31

Şehrimizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek sizlerin modern şehir anlayışıyla yapacağınız yatırımlara ve alacağınız önlemlere bağlı olduğu açıktır.

Burada sözünü edeceğim sorun şehrimizdeki trafik keşmekeşliğidir.

Şehrimizde nereye park etme yasağı veya durmak yasağı levhası konulmuşsa orada arka arkaya sayamayacağımız kadar aracın park ettiğini veya duraksadığını görüyoruz.

Bu durum o boyutlardaki görevli trafik polislerimizin etrafında park etmiş araçlar dahi hiçbir yasal işleme tabi tutulmuyor.

Yer yer cezai işlemler uygulanıyorsa da bu cezai işlemlerin hiçbir caydırıcılığı olmuyor.

Otobüs duraklarında park eden sivil veya resmi araçlar sanki sürekli oralarda duruyorlar gibi. Büyükşehir toplu taşıma otobüsleri kendilerine tahsis edilmiş duraklarda duramıyorlar.

Sıradan vatandaşların bu nedenlerle otobüslere iniş ve binişleri bayağı sıkıntılı olmaktadır.

Park etmenin veya duraksamanın yasak olduğunu belirten levhalar, bu durumda hiçbir işe yaramamaktadırlar. Bunları dikkate alan yok hatta gören bile yok gibi.

Talebim odur ki, ya bu trafik levhaları kaldırılsın herkes canı istediği yerde park yapsın veya duraksasın, ya da bu uyarı levhalarının işlevselliği temin edilsin.

Trafiğin işleyişini inanılmaz bir şekilde aksatan bu gelişi güzel keşmekeşlik, sizlerin de malumları olduğu gibi gecikmelere ve hatta bazen de çeşitli kazalara neden olmaktadır.

Oysa sıkı bir denetim bütün bu keşmekeşliğin ortadan kalkmasına ve şehrimizin trafik açısında rahatlamasını sağlayacaktır.

Ayrıca şehrimizdeki trafik akışının yeniden ele alınarak günümüz şartlarına göre düzenlenmesi, otoparklarda yer bulamayan ya da aracını ücretsiz bir parka çekmek isteyen vatandaşlara böyle bir imkân tahsis edilmesi, biz vatandaşlar tarafından büyük bir takdirle karşılanacaktır.

Bekliyoruz.

17.10.2024 M.Sadullah Sağlam

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.