Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-06-09 23:20:31

TRABZON HAZIR MI?

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 09 Haziran 2024, 23:20

TURİZMİ PAMUKLARA SARMAYA! 

Trabzon adına önemine binaen, özellikle esnaf ve dolayısıyla vatandaşımız için tarihimizin en önemli gelir kaynağını oluşturan turizm sektöründe, yeni bir sezon daha geldi çattı! 

Geldi de, Trabzon buna hazır mı?

Hazır olmalı!
Hazır olmak zorunda!
Hatta mecburiyetindedir. 

Trabzon’un, devlete ait binlerce işçiyi barındıran fabrikaları yok.
Deniz, fındık ve turizmi var başkada bir gelir kaynağımız maalesef yok. Bu anlamda, tarım, av ve  esnafçılıkla geçinen Trabzon halkı, elindeki değeri bilip buna göre tedbir ve hazırlıklar içerisinde olmalı.

Geçtiğimiz sezonda, Trabzon’a fındıktan 120 milyon Euro girdi sağlanırken, sadece turizmde bunun tam on kat daha fazlası, yani,
1 milyar 200 milyon Euro girdi sağlandı.

Şimdi ben bu turizmi pamuklara sarmayayımda neyi sarayım!

Bu sezon, geçen sezona göre her anlamda artış beklenen turizm sektöründe, Trabzon’a günlük iç ve dış hat olmak üzere ortalama 90 uçağın inmesi beklenmektedir. 

Şöyle bir ortalama hesap yapıldığında, 
Havaalanı, liman, otogar ve özel araçlarla Trabzon’da turistik gezi için gelmesi muhtemel kişi sayısı geçen sezona göre %25 daha artış göstererek, takriben üç aylık bir dönem için ortalama 2,5 milyon kişinin ziyaret etmesi ve bu ziyaretten 1,5 milyar Euro girdi elde edilmesi beklenmektedir. 

Şimdi bu hesaplamaya bakıldığında, Trabzon adına turizmin önemini daha iyi anlayabildiğimiz ve Trabzon insanının selameti için turizmi pamuklara sarmamız gerektiğidir. 

Peki buna göre şehir, valilik, emniyet, belediyeleriyle, sivil toplum örgütleriyle, kurum kuruluşlarıyla, esnafıyla ve en önemlisi turizm paydaşlarıyla buna hazır mı? 

Umarım hazırız!
Hazır olmak zorundayız!
Hatta mecburiyetindeyiz. 

Bu anlamda,
Turizm firmalarının, bu firmalarda hizmet veren bütün personellerin, restaurantlar ve çalışanları, eğlence mekanları ve çalışanları, AVM ve çarşı esnafları ve çalışanları, örem yerleri ve turizm adına önemli mekanlarda hizmet veren bütün paydaşlar, taksicisi, dolmuşçusu, polisi, zabıtası Trabzon her anlamda buna hazır olmalı. 

Haydi o zaman hep beraber, bir kez daha, 
Trabzon’un yöresel değerleriyle, yaylalarıyla, denizi, nehiri, göletleri, dağlarıyla, insanının sıcak kanlılığını, espirisi, sevgisiyle hep beraber bütün dünyaya turizm nasıl olur gösterelim.

Gösterelim ki, 
gelecek sezon daha güçlü bir sezona merhaba diyelim, hep daha iyisi için çalışalım, başaralım ve en iyisinin yanında, en güçlüsüde olalım. 
Haydi vira bismillah. 

(2011’de ŞİKEYİ HANS GÖRDÜDE HASAN GÖREMEDİ)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.